Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Apetitul global pentru fuziuni şi achiziţii atinge un record al ultimilor 10 ani

Apetitul pentru fuziuni şi achiziţii (M&A) la nivel global înregistrează un record al ultimilor 10 ani, în pofida unui mediu geopolitic tot mai complex, potrivit celei de-a 20-a ediţii a Global Capital Confidence Barometer (CCB), a anunțat, lni, EY.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.04.2019 - 14:42

”Companiile continuă să folosească achiziţiile pentru a-şi construi bazele unei creşteri viitoare solide, pe fondul unei incertitudini în creştere. Aproape şase din zece companii la nivel mondial (59%) planifică acum să facă o achiziţie în anul următor, în creştere de la 52% cu 12 luni în urmă”, se arată în comunicat.

De asemenea, directorii executivi se aşteaptă ca omologii lor să fie activi la masa negocierilor, 92% dintre respondenţi preconizând că piaţa M&A globală va creşte în următorul an, faţă de 86% în aprilie 2018. Intenţiile M&A sunt susţinute de o încredere mai mare în rândul corporaţiilor, potrivit EY.

”În contrast net cu opinia multor economişti, care prezic o creştere mai lentă, şi în pofida incertitudinilor geopolitice, directorii executivi din toată lumea sunt mai optimişti cu privire la perspectivele macroeconomice. O majoritate covârşitoare a respondenţilor (93%) consideră că economia globală se îmbunătăţeşte, marcând o creştere de 20 de procente a aşteptărilor pozitive faţă de 73% în urmă cu un an”, se arată în comunicat.

Această perspectivă ambiţioasă în rândul directorilor executivi este reflectată de estimările optimiste ale performanţelor lor viitoare: 76% dintre respondenţi preconizează o creştere a veniturilor între 6% şi 15% în următorul an.

”Deşi se concentrează asupra tranzacţiilor şi creşterii, directorii executivi nu pierd din vedere riscurile. O treime dintre aceştia (33%) consideră că principalul motiv de îngrijorare este o potenţială încetinire a creşterii economice, deşi nu se aşteaptă ca aceasta să aibă loc”, se arată în comunicat.

În plus, un număr similar de executivi (27%) consideră că incertitudinile geopolitice, comerciale şi cele legate de reglementare reprezintă cele mai mari riscuri externe pentru dezvoltarea companiilor lor.

”România continuă să fie atractivă pentru investitorii străini, ca urmare a unei performanţe în creştere a consumului şi a puterii de cumpărare. Sectoarele de interes sunt atât cele tradiţionale, ca cel al petrolului şi gazelor sau al energiei, cât şi cel de tehnologie, care înregistrează o efervescenţă crescută”, a spus Florin Vasilică, Liderul departamentului Asistenţă în tranzacţii, EY România.

Comentarii

loading...