Anghel (BVB): Comisia Europeană ar trebui să aloce fonduri pentru educaţia financiară

Comisia Europeană ar trebui să aloce fonduri pentru educaţia financiară în Europa, iar acestea să fie disponibile şi sectorului privat, în cazul în care un guvern are alte priorităţi în loc să deruleze astfel de programe, a afirmat preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.04.2019 - 15:59

"Europenii se tem de risc. Majoritatea europenilor nu ar dori să înfrunte niciun risc în ceea ce priveşte investiţiile, respectiv modul în care îşi investesc banii, dar acesta este legat de educaţia financiară pentru că, dacă nu pui toate ouăle în acelaşi coş, aceasta este deja un plus pentru veniturile lor, comparativ cu a ţine toţi banii în conturi curente. Pentru acest efort, Comisia Europeană ar trebui să facă mai mult în acest sens, de exemplu alocând fonduri pentru îmbunătăţirea educaţiei financiare în Europa", a spus Lucian Anghel, la conferinţa aniversară organizată de AURSF şi Better Finance "A New Deal for European and Romanian Financial Services Users".

El a declarat că ar trebui să avem un capitol sau subcapitol dedicat unui program financiar pentru cel puţin următorii şapte ani şi să avem un punct dedicat îmbunătăţirii educaţiei financiare. De asemenea, fondurile ar trebui să fie disponibile sectorului privat în cazul în care un guvern are alte priorităţi.

"Este foarte bine că românii economisesc mai mult, dar şi europenii economisesc mai mult. Noi economisim mai mult şi mai mult pe lună, ceea ce este bine, dar problema e că economisim în conturi curente. Sigur că este mult mai bine decât să ţinem banii sub saltea, este bine că sunt ţinuţi în sectorul bancar, dar să-i ţii în conturi curente sau conturi de economii, cu un randament probabil sub inflaţie, aceasta nu va genera bogăţie pentru europeni", a declarat Lucian Anghel.

Comentarii