10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieAngajaţii cu contractele de muncă suspendate, 75% din salariul mediu

Angajaţii cu contractele de muncă suspendate, 75% din salariul mediu

Este vorba despre normele de aplicare la schemele de garantare pentru IMM. Practic, au fost finalizate procedurile de adoptare şi implementare a pachetului de măsuri economice de sprijin, care vizează companiile şi angajaţii afectaţi de criză, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„Din acest moment, cu adoptarea ultimelor acte normative, avem schemele şi măsurile de sprijin pentru economie”, a declarat Dancă. Subvenţionarea şomajului tehnic pe perioada stării de urgenţă, pentru angajaţii cu contractele de muncă suspendate, e activă, la Ministerul Muncii.

Şi alte categorii de angajaţi, cu alte forme de angajare decât contractul individual de muncă, ca persoanele fizice autorizate sau întreprinderile individuale, beneficiază de o indemnizaţie de până la 75% din salariul mediu.

Cererile pot fi depuse la Ministerul Muncii, la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Intervenţii. Deciziile guvernamentale se referă şi la măsura de sprijin a IMM, privind capitalul de lucru şi creditele de investiţii.

Şeful Cancelariei a adăugat că hotărârea amânării plăţii ratelor bancare la persoanele fizice, dar şi pentru persoanele juridice în dificultate, ca urmare a epidemiei de coronavirus, este în aplicare, după publicarea normelor metodologice în Monitorul Oficial.

Şi măsura legată de bonificaţiile pentru companiile şi întreprinderile ce plătesc la timp taxele şi impozitele, privind obligaţiile de plată pentru această perioadă, adică 5% la marii contribuabili şi 10% la celelalte categorii, este în vigoare.

 

Rambursare anticipată de TVA

În acelaşi timp, Executivul a promis plata obligaţiilor statului către mediul de afaceri şi companii. Este deja implementată rambursarea TVA, cu control ulterior, deci fără realizarea acestui control înainte de plata obligaţiei de TVA.

Dancă a amintit şi măsura privind digitalizarea şi simplificarea relaţiilor cu instituţiile publice.

Au fost adoptate mai multe acte normative, pentru a impune obligaţia autorităţilor publice de a accepta documente electronice şi înscrisuri electronice, cu semnătură electronică, inclusiv consulaţiile medicale la distanţă.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă