Andrei Dudoiu renunță la posiția de vicepreședinte de la Banca Transilvania

Dudoiu anunțase în prealabil că vrea să ia o pauză, după 15 ani la Banca Transilvania. El este cel care s-a ocupat de achiziția Volksbank și integrarea activelor în BT. Dudoiu spune că se va concenta pe proiecte personale, însă va rămâne implicat în diverse proiecte ale băncii.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 23.12.2017 - 10:56

După achiziția Bancpost, așteptată să se încheie la începutului anului 2018, Banca Transilvania este la un pas de a trece pe prima poziția în topul băncilor din România, detronând Banca Comercială Română – parte a grupului austriac Erste.

Acum, BT primește o lovitură neașteptată. Vicepreședintele Băncii Transilvania, Andrei Dudoiu, va lua o pauză, după 15 ani petrecuți la BT, pentru a se concentra pe proiecte personale. Dudoiu a fost cel care s-a ocupat și de integrarea Volksbank.

„Am anunțat echipa că la anul voi lua o pauză, cu focus pe proiecte personale, dar asta se va întâmpla după 1 februarie și voi mai rămâne implicat în diferite proiecte ale BT”, a declarat Dudoiu, pentru Profit.ro.

Conform sursei citate, el este membru al Comitetului Director al băncii cu sediul în Cluj, responsabil cu zona de companii, post în care a fost promovat în 2013. Între 2005 și 2013 a fost director executiv regional, iar între 2002 și 2005 a fost director de corporate banking dar și director corporate și IMM pentru o perioadă. A fost delegat de BT pentru integrarea Volksbank ca președinte executiv între aprilie și decembrie 2015. Tranzacția cu austriecii a propulsat BT pe locul 2 în topul băncilor din România.

În luna mai, Dudoiu a înstrăinat mai multe pachete de acțiuni ale BT pe bursă, în schimbul cărora a încasat aproape 2,83 milioane de lei (620.000 euro).

Comentarii