Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Analist: Este posibil ca în câţiva ani preţul petrolului să ajungă la 300 de dolari pe baril

Reticenţa actuală a companiilor energetice de a investi în noi capacităţi de producţie ar putea însemna că, în câţiva ani, preţurile la petrol să ajungă până la 300 de dolari/baril, apreciază managerul Andurand Capital Management LLP, Pierre Andurand, citat de Bloomberg.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.04.2018 - 13:49

Pierre Andurand, unul dintre cei mai importanţi manageri ai fondurilor de investiţii din industria petrolului, a precizat duminică într-o serie de mesaje pe Twitter, că îngrijorarea cu privire la impactul vehiculelor electrice asupra cererii viitoare a însemnat limitarea investiţiilor în proiecte cu perioade lungi de timp.

„Paradoxal, aceste temeri de vârf ale cererii ar putea aduce cel mai mare şoc de aprovizionare vreodată. Dacă preţul petrolului nu creşte suficient de repede, 300 de dolari în câţiva ani nu este imposibil”, a scris Pierre Andurand pe Twitter.

Managerul fondului de investiţii petroliere Andurand Capital Management LLP, s-a opus, de asemenea, opiniei convenţionale conform căreia preţurile petrolului din trei cifre vor diminua creşterea cererii.

„Petrolul la preţul de 100 de dolari nu va ucide economia. Avem nevoie de +100 de dolari la petrol pentru a încuraja suficiente investiţii în afara Statelor Unite”, a precizat specialistul.

Comentariile omului de afaceri privind cererea sunt echivalente cu cele ale ministrului petrolului din Arabia Saudită, Khalid Al-Falih, care la începutul acestei luni a sugerat că preţurile ar putea să crească peste nivelul actual, de aproape 75 de dolari pe baril, fără a face influenţa economia mondială.

„Am văzut preţuri semnificativ mai mari în trecut, de două ori mai mari decât cele de astăzi, iar economia globală are capacitatea de a absorbi creşterile de preţ ale ţiţeiului”, a precizat Al-Falih, citat de Bloomberg.

În 2008, ţiţeiul Brent a crescut la aproape 150 de dolari pe baril, iar estimările avansau atunci creşteri de preț de până la 500 de dolari pe baril.

Comentarii