Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ANAF va intra poate în mileniul III în câteva luni

Informatitarea, la ora încredinţării directe pentru România fâşneaţă. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat că va cere acordul CSAT pentru a încredinţa direct unei companii informatizarea ANAF.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 27.01.2020 - 14:55

Procesul ar trebui să fie gata în lunile martie – aprilie. "În ultimii doi ani, statul a forţat companiile private să cumpere case de marcat sofisticate şi softuri, dar ANAF nu e gata, nici măcar nu a început licitaţia pentru softul necesar care să conecteze ANAF cu aceste case de marcat.

Este o iresponsabilitate criminală din partea statului: să-i pui pe aceşti oameni să dea bani, să-i ameninţi cu amenzi şi apoi tu să nu fii gata", a spus Cîţu.

Demnitarul a anunţat că va cere avizul CSAT pentru încredinţarea directă a proiectului de informatizare a ANAF, astfel încât blocajul să se rezolve în această primăvară.

"Forţez lucrurile prin CSAT”, a spus Florin Cîţu, adăugând că, dacă stă şi merge „pe mâna funcţionarilor publici care se ocupă de ani de zile, aceiaşi, de informatizarea ANAF, nu ajungem nicăieri”.

„Când am venit în minister, mi s-a spus că în mai o rezolvăm. Apoi am mai stat, mi s-a spus că în iulie e termenul. Acum aud de septembrie-octombrie. Nu mai avem timp, după 30 de ani, să stăm cu acelaşi sistem ANAF”, a conchis Cîţu, conform Agerpres.

„Nici măcar nu a început licitaţia pentru softul necesar care să conecteze ANAF de aceste case de marcat.” Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice

El a continuat: „CSAT e modul în care eu încerc să ocolesc acei funcţionari care stau acolo de ani de zile şi-şi protejează sectorul, să nu îi deranjeze nimeni, să mergem pe încredinţare directă unei companii.

Vom avea mai multe companii la care ne vom uita şi vom avea câteva criterii de încredinţare directă, să fie mai rapid, să avem acest soft, să conectăm ANAF la secolul acesta în câteva luni, sper cât mai repede, în martie - aprilie să rezolvăm situaţia".

 

În CSAT, din disperare

Demnitarul a subliniat că CSAT va declara acest proiect de importanţă naţională, ceea ce va permite încredinţarea directă şi că "mergem în CSAT din disperare, altfel nu poţi să mişti lucrurile. Trebuie să intri direct în ei.

Sunt oameni care sunt acolo, se pare, doar să facă rău României. Nu există nici o scuză. Nici o scuză. Să ai sectorul privat pregătit de aproape un an şi jumătate şi tu nici măcar să nu ai caietul de sarcini pentru licitaţie! Doar rea-voinţă şi poate şi alte interese".

Comentarii

loading...