9.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

ANAF se pregătește să execute silit firmele care și-au amânat obligațiile fiscale

O serie de firme private au primit deja avertismente, din partea ANAF, că vor fi executate silit dacă nu plătesc până la data de 25 octombrie 2020 toate obligațiile fiscale restante către stat.

Este vorba de obligațiile a căror plată a fost amânată legal, la cererea acestor firme, întrucât ele au invocat faptul că au suferit pierderi din cauza pandemiei și a crizei economice aferente acesteia.

Nici Ministerul Finanțelor, nici ANAF nu au anunțat oficial, până la acest moment, declanșarea acestei campanii de avertizare.

Amânarea obligațiilor de plată a fost una dintre facilitățile fiscale oferite companiilor de Guvernul Orban, la momentul impunerii stării de urgență în România. Nu toate firmele au folosit această facilitate, ci doar cele care au solicitat acest lucru.

O altă facilitate a fost plata unor sume de bani, de către stat, către persoanele fizice ale căror contracte de muncă au fost desfăcute în perioada stării de urgență.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă