Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ANAF, amenzi de milioane de lei comercianților care nu folosesc casele de marcat

Inspectorii Antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - ANAF - au verificat 3.499 de contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8,8 milioane de lei pentru neutilizarea caselor de marcat fiscale.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

24.05.2018 - 19:25

„În perioada 21-23 mai 2018, în cadrul acţiunilor de control operativ desfăşurate la nivel naţional, care au vizat riscurile fiscale asociate dotării şi utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale, inspectorii antifraudă au verificat 3.499 de contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.872.628 de lei (amenzi şi confiscări)”, se arată în comunicat.

Potrivit ANAF, sancţiunile au fost aplicate după cum urmează:

- s-au aplicat 2.007 sancţiuni contravenţionale principale (171 de avertismente şi 1.836 amenzi contravenţionale), valoarea totală a amenzilor fiind de 8,28 milioane de lei

- s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 588.547 de lei.

„Direcţia generală antifraudă fiscală acţionează permanent pentru destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi pentru reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creştere a gradului de conformare voluntară la declarare şi plată”, menţionează în comunicat.

ANAF precizează că acţiunile de monitorizare şi control vor continua în perioada următoare.

Comentarii

loading...