10.1 C
București
vineri, 29 octombrie 2021

America pierde într-o lună aproape toate locurile de muncă create în ultimul deceniu!

Închiderea forţată a afacerilor la nivel naţional a dus din nou la creşterea numărului de solicitări pentru indemnizaţii pentru şomaj, care a atins săptămâna trecută 5,24 milioane, a anunţat joi Departamentul Muncii.

În combinaţie cu cele trei rapoarte anterioare privind cererile pentru indemnizaţii de şomaj, numărul americanilor care au făcut astfel de solicitări în ultimele patru săptămâni a atins 22,025 milioane. Acest număr este aproape de cele 22,442 milioane de locuri de muncă create în afara sectorului agricol din noiembrie 2009, când economia Statelor Unite a început adauge locuri de muncă după Marea Recesiune.

Doar 417.000 de lucrători din SUA mai trebuie să depună cereri de indemnizaţii pentru şomaj pentru a anula tot câştigul realizat începând cu 2009, cifra urmând  probabil să fie depăşită cu uşurinţă în această săptămână.

Natura rapidă a pierderilor de locuri de muncă va fi fără precedent, eliminând în doar cinci săptămâni locurile de muncă înfiinţate pe parcursul a peste 10 ani.

Ultima oră
Pe aceeași temă