5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăEconomieAmbasadorul Germaniei: Economia românească creşte foarte repede

Ambasadorul Germaniei: Economia românească creşte foarte repede

”Nu este prima mea vizită aici, dar prima vizită oficială în Suceava. Am avut discuţii extrem de concrete şi la obiect cu presedintele Consiliului Judeţean, prefectul, primarul şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie. A fost pentru mine o vizită extrem de utilă. Aş dori să adaug elementul strategic al vizitei mele, de a identifica noi locaţii de investiţii în această zonă (…) Economia românească creşte foarte repede şi odată cu ea şi economia Germaniei (…) Multe zone (din România-n.r.) se confruntă deja cu limitări, lipsa forţei de muncă, probleme cu infrastructura. În astfel de moment, au început să se uite în alte direcţii şi să caute oportunităţi noi actorii economici germani. E un moment când o regiune ca Bucovina se poate prezenta cu atuurile sale. Am discutat despre asta. Nu e secret că mă bucur că facem asta, dar o facem pe baza relaţiilor regionale romano-germane, care sunt extrem de importante pentru noi. E o relaţie trilaterală, pentru că include şi Cernăuţi, Ucraina”, a spus ambasadorul Germaniei, subliniind că, în prezent, investiţiile germane sunt concentrate în Transilvania, la Cluj, Timişoara sau Braşov.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, în conferinţa de presă, că a prezentat oportunităţile de afaceri ale zonei, dar şi parteneriatul cu regiunea germană Schwaben.

“Am avut o discuţie foarte bună cu domnul ambasador (…) Am evidenţiat un proiect de succes care se numeste parteneriatul cu Schwaben, care ar trebui să fie un atu în relaţiile viitoare (…) Pregătim vizita Camerei de Comerţ şi Industrie a Bavariei la Suceava în cursul acestui an (…) Bucovina are un potenţial uriaş în materie de cultură şi tradiţie (…) Am adresat invitaţia pentru un infotur, pentru un grup de agenţii de turism din Germania, să vină să vadă originalul”, a spus Flutur, adăugând că numărul de turişti germani care vin în Bucovina este din ce în ce mai mare.

Totodată, el a spus că oportunităţi în Suceava sunt şi în domeniul medical sau industrial.

”Vrem să facem un spital la Suceava, după modelul celui din Augsburg (…) Preşedintele CCI Suceava a prezentat un studiu de oportunităţi şi investiţii pentru judeţul Suceava. S-au ridicat oportunităţi în industria mobilei şi vrem să îi dăm valoare adăugată mai mare lemnului din zonă. Nu vorbim că vom face, un prim investitor pentru mobila sculptată a venit deja de la Augsburg ca să investească în viitorul parc industrial de la Salcea”, a spus Flutur, citează Agerpres.

Preşedintele CJ Suceava i-a oferit diplomatului german titlul şi medalia ”Meritul Bucovinei” şi l-a invitat în toamnă la evenimentul ”Oktoberfest în Est”, de la Gura Humorului.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă