15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieAlegerea managerilor companiilor se va face pe competenţă şi pe principiile guvernării...

Alegerea managerilor companiilor se va face pe competenţă şi pe principiile guvernării corporative

E anunţul făcut de ministrul Transporturilor, Lucian Bode. În România, legislaţia guvernării corporative este reprezentată de Ordonanţa nr. 109/2011, dată de Cabinetul Boc.

Regulile stipulate în acest act normativ au fost încălcate sistematic, cel puţin în ultimii şapte ani. Avem exemple majore, chiar în rândul societăţilor aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, în care regulile legale au fost efectiv călcate în picioare, spărgându-se bani publici.

Domnia bunului plac a fost la mare preţ. Ministrul Lucian Bode a subliniat necesitatea consultării reprezentanţilor salariaţilor în procesul decizional şi consolidarea dialogului administraţie – sindicate, pentru identificarea soluţiilor optime la problemele care există în sistemul feroviar.

„De acum încolo alegerea managerilor se va face pe criterii de competenţă şi pe adevăratele principii ale guvernanţei corporative.” Lucian Bode, ministrul Transporturilor

“Vă ştiu problemele cu care vă confruntaţi încă înainte de a ajunge ministru aici. Ştiu că este nevoie de bani pentru investiţii. Ştiu că este nevoie de bani pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Ştiu că angajaţii pe care îi reprezentaţi nu sunt apreciaţi la adevărata lor valoare din punct de vedere salarial”, a afirmat Bode.

„Vă spun cu certitudine că sunt partenerul vostru, în măsura cadrului legal ce îmi e conferit, şi vreau să veniţi şi voi cu soluţii la problemele cu care vă confruntaţi. Bune, rele, le analizăm şi găsim variantele optime pentru problemele ridicate”, a adăugat demnitarul.

 

Criterii şi indicatori de performanţă

Acesta a spus că ştie că este o problemă „această instabilitate la nivelul managementului din companii. Ce pot să vă asigur este că de acum încolo alegerea managerilor se va face pe criterii de competenţă şi pe adevăratele principii ale guvernanţei corporative.

Este bine să ştim exact ce criterii şi indicatori de performanţă îşi fixează, astfel încât să putem să îi şi întrebăm apoi, conform legii ce au făcut sau nu”.

Fiecare manager de companie, a explicat minnistrul Transporturilor, „trebuie să ştie că de acum încolo nu mai cere bani de la buget doar pentru a da bine la cifre şi a se lăuda, în faţa tuturor, inclusiv a voastră a sindicatelor, că au bani”. Interesant de urmărit şi ce va face Bode.

Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă