Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ajutor pentru fermieri. Ministerul Agriculturii dorește să reducă acciza la motorină

Ministerul Agriculturii lansează un proiect de Hotărâre privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină și dorește să ofere fermierilor 320,58 milioane lei ca sprijin.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.01.2018 - 09:21

"Suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2018 este de 320.581 mii lei şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2018“, arată proiectul de act normativ, care completează articolul 10 al Hotărârii Guvernului nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Autorii proiectului spun că măsura va stimula dezvoltarea afacerilor din sectorul agricol şi va asigura un grad de predictibilitate afacerilor din sectorul de producţie şi distribuţie a combustibililor.

"Adoptarea măsurilor prevăzute de proiectul de act normativ permite diminuarea efectivă a costurilor de producţie prin rambursarea sumelor reprezentând diferenţele de accize în anul 2018 şi stimulează desfăşurarea în continuare a activităţilor din agricultură", se arată în nota de fundamentare.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 1174/2014, începând cu anul 2015 se aplică schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, respectiv prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei, utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, care se acordă sub formă de rambursare, informează news.ro.

 

 

 

Comentarii

loading...