10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieAgricultura și dezvoltarea rurală, obiecte ale consultărilor de la Ministerul Proiectelor Europene

Agricultura și dezvoltarea rurală, obiecte ale consultărilor de la Ministerul Proiectelor Europene

În cadrul dezbaterilor, la care au fost prezenți reprezentanții ministerelor de linie și ai tuturor entităților relevante pentru domeniile discutate astăzi, Marius Vasiliu, secretar de stat în MIPE, a subliniat că obligativitatea corelării investițiilor cu reformele propuse. „Provocarea pentru ministerele de linie este de a reuși ca mare parte dintre proiectele propuse inițial să se încadreze in reformele propuse de Comisie. Se așteaptă, nu doar de la România, ci de la toate Statele Membre, să propună reforme care să se concretizeze printr-o schimbare și care să aducă beneficii pe o perioadă de timp mult mai mare decât cea de implementare”, a declarat secretarul de stat în cadrul MIPE.

Pe parcursul dezbaterii privind Agricultura și dezvoltarea rurală, reprezentanții ministerului de resort au propus ca, prin intermediul PNRR, să fie finanțată înființarea unei rețele naționale de depozitare a produselor agricole și alimentare. Propunerea vine în contextul în care peste 70% din produsele consumate provin din import, deoarece nu am dezvoltat capacitatea de depozitare. O altă propunere a vizat înființarea de centre pentru colectarea și spălarea lânii.

În ceea ce privește Reziliența în situații de criză, în timpul reuniunii dedicate, reprezentanții IGSU au propus finanțarea intervențiilor rapide terestre și aeriene, într-o multitudine de situații de criză (epidemii, incendii, atacuri teroriste etc.).

MIPE a organizat în această săptămână consultările pentru actualizarea PNRR. Informații privind consultări sunt disponibile pe site-ul MIPE, aici: https://mfe.gov.ro/comunicare/comunicate-de-presa/. De săptămâna viitoare reprezentanții instituțiilor relevante vor lucra în grupurile de lucru tehnice.

Luni, 8 Februarie 2021, încep dezbaterile publice pe mai multe domenii specifice pentru actualizarea PNRR. Informații detaliate, aici: https://mfe.gov.ro/inscrieri-deschise-la-dezbaterile-publice-pentru-actualizarea-planului-national-de-redresare-si-rezilienta/.

România va avea la dispoziție 30,4 miliarde euro prin Mecanismul de Redresare și Reziliență pentru implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă