12.3 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Agricultorii cer de la Guvern subvenția la motorină pe anul trecut, de 340 de milioane de lei

Asociaţia Forţa Fermierilor reclamă faptul că Guvernul Cîțu nu răspunde cererii agricultorilor de a le plăti suma restantă pentru subvenția la motorină aferentă anului 2020.

„Fermierilor li s-a motivat, în primele două luni din acest an, că această întârziere a fost cauzată de neadoptarea Legii Bugetului de Stat. Iată însă cu bugetul promulgat de trei săptămâni, şi subvenţia nu este încă în conturile fermierilor, nici măcar acum, la această oră”, precizează un comunicat de presă transmis de Asociaţia Forţa Fermierilor.

Pe site-ul Ministerului Agriculturii este acum în consultare publică un proiect de Hotărâre de Guvern pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.174/2014 care se referea la instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Proiectul aflat acum în consultare reglementează alocarea sumelor restante pentru plata subvenţiei la motorină din trimestrele III şi IV ale anului 2020.

Conform acestui document, plafonul alocat de Ministerul Agriculturii pentru plata accizei la motorină este de 340,55 milioane de lei.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă