21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieAgricultorii cer de la Guvern subvenția la motorină pe anul trecut, de...

Agricultorii cer de la Guvern subvenția la motorină pe anul trecut, de 340 de milioane de lei

Asociaţia Forţa Fermierilor reclamă faptul că Guvernul Cîțu nu răspunde cererii agricultorilor de a le plăti suma restantă pentru subvenția la motorină aferentă anului 2020.

“Fermierilor li s-a motivat, în primele două luni din acest an, că această întârziere a fost cauzată de neadoptarea Legii Bugetului de Stat. Iată însă cu bugetul promulgat de trei săptămâni, şi subvenţia nu este încă în conturile fermierilor, nici măcar acum, la această oră”, precizează un comunicat de presă transmis de Asociaţia Forţa Fermierilor.

Pe site-ul Ministerului Agriculturii este acum în consultare publică un proiect de Hotărâre de Guvern pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.174/2014 care se referea la instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Proiectul aflat acum în consultare reglementează alocarea sumelor restante pentru plata subvenţiei la motorină din trimestrele III şi IV ale anului 2020.

Conform acestui document, plafonul alocat de Ministerul Agriculturii pentru plata accizei la motorină este de 340,55 milioane de lei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rafael Nadal, victorie la revenirea în circuitul ATP! Spaniolul s-a calificat în turul secund la Barcelona

La revenirea în circuitul profesionist după mai bine de trei luni de absență, Rafael Nadal s-a calificat în turul secund al turneului ATP 500...

Probleme pe aeroportul din Dubai. Zbourile au fost deviate

Aeroportul Internațional din Dubai a deviat temporar zborurile la sosire marți, 16 aprilie 2024, până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice, au anunțat oficialii, adăugând că...

Germania susține aderarea completă a României la Spațiul Schengen

Ministrul federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, a declarat că ţara sa sprijină aderarea completă a României la Spaţiul Schengen, adică şi cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă