5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăEconomieAgenţii de turism din Grecia nu sunt deloc optimişti

Agenţii de turism din Grecia nu sunt deloc optimişti

Mai mult, aceştia se plâng de faptul că au fost excluşi din Programul guvernamental privind subvenţiile acordate turismului social, efectul acestui lucru fiind faptul că abia pot reporni sectorul grav afectat de pandemie, scrie publicaţia Keep Talking Greece.

Agenţii de turism au făcut deja estimări sumbre despre sezonul turistic din acest an după deschiderea graniţelor la 1 iulie, iar trista realitate a ieşit la suprafaţă, dat fiind numărul scăzut de vizitatori internaţionali şi voinţa localnicilor de a călători în interiorul ţării sau în afara ei.

Potrivit unui raport al publicaţiei online News247, care a stat de vorbă cu marii touroperatori, estimările acestora de redresare a turismului sunt scăzute. Aceştia nu se aşteaptă în acest an să atingă mai mult de 25%-30% din volumul din 2019.

Agenţiile de turism se luptă acum pentru ”salvarea sezonului” şi îşi pun speranţele în rezervările last-minute, fie pentru pachete în ţară, fie în afara ei.

”Dintre cei care au făcut rezervări, 60-65% din turişti şi-au amânat călătoriile pentru anul următor. 15% şi-au anulat complet călătoriile, iar 20% spun că vor călători când se vor deschide aeroporturile, deoarece încă vor să meargă în vacanţă”, spune Lysandros Tsilidis, preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor Agenţiilor de Turism şi Călătorii din Grecia.

„Suntem de părere că, prin mult efort, vom fi capabili să ne apropiem de 15-20% din numărul de sosiri din anul precedent. Cei ce cred că vom lucra în iulie şi august se înşală. Cu 45 sau 60 de zile lucrătoare, chiar dacă toate locurile de cazare sunt ocupate, tot ai pierdut trei cincimi din produs”, adaugă liderul de business grec.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă