Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

AFIR: Deficitul României este de aproximativ nouă miliarde de euro pe PNDR 2014-2020

România are un deficit de aproximativ nouă miliarde de euro pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Adrian-Ionuţ Chesnoiu.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

23.03.2018 - 14:13

El susţine că există "o diferenţă foarte mare între nevoia de finanţare identificată în satul românesc faţă de sumele puse la dispoziţie" de Uniunea Europeană.

"Dacă vorbim de sectorul beneficiarilor publici, am avut o alocare de 1,8 miliarde de euro contribuţia Uniunii Europene, iar proiectele depuse sunt în valoare totală ce depăşeşte 3,8 miliarde. Deci, constatăm o diferenţă foarte mare a nevoii faţă de alocare pe acest exerciţiu 2014- 2020. La beneficiarii privaţi, lucrurile sunt şi mai grave, pentru că acolo discrepanţa este mult mai mare. Avem 3,6 miliarde la dispoziţie şi solicitări de proiecte de 5,2 miliarde. Nevoia, din calculele noastre, se situează undeva la 17 miliarde de euro, deci e un deficit de aproape nouă miliarde de euro", a afirmat Chesnoiu.

Directorul AFIR a subliniat necesitatea unor negocieri la nivelul Uniunii Europene, "în aşa fel încât agricultura şi dezvoltarea rurală în mediul românesc să aibă o alocare cât mai mare".

El şi-a manifestat speranţa ca în viitorul exerciţiu financiar european România să poată beneficia de o alocare de fonduri mai mare.

"Dacă Dumnezeu ne va ţine sănătoşi şi ne va ajuta să putem să intrăm în aceste negocieri cu cei de la Comisia Europeană, eu cred că următorul exerciţiu 2020-2026 va arăta cu totul altfel şi va corespunde cât mai mult acestor comunităţi sărace", a precizat şeful AFIR, potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...