11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieAfacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 9,5%

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 9,5%

În primele şapte luni ale anului 2018 comparativ cu perioada similară din 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, s-a majorat datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+26,5%), comerţul cu autovehicule (+18,3%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,3%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-10,4%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile au crescut cu 10,6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,2% mai mare, provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+6,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4,1%) şi de la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+1,5%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,8% mai mare.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2018, comparativ cu luna iulie 2017 a înregistrat o creştere cu 12,7% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+46,4%), comerţul cu autovehicule (+24,1%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,0%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-14,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2018, a înregistrat o creştere cu 10,1% faţă de luna iulie 2017.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în iulie 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,1% mai mare comparativ cu iulie 2017, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+15,3%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+8,5%) şi de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+3%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-9,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată, în iulie 2018 a crescut cu 4,6% comparativ cu iulie 2017.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în iulie 2018, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o depreciere cu 1,4% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-5,6%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-0,4%). Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+9,4%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+7,5%).

Ca serie ajustată, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a scăzut cu 3,6%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în iulie 2018, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri s-a majorat cu 15,3% datorată creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+18,1%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+16,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+9,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+8,9%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+2,7%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată a înregistrat o creştere cu 6,1%.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă