6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieAfacerile din comerţul cu amănuntul, în creștere cu 7,1%

Afacerile din comerţul cu amănuntul, în creștere cu 7,1%

În luna aprilie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 3,6%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,2%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu
amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 7,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,8%.
Potrivit INS, în perioada 1.I-30.IV.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada 1.I-30.IV.2018 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,1%, respectiv cu 8,0%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi
motociclete), serie brută, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu
3,6% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,0%),
comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,7%) și la
vânzările de produse nealimentare (+1,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna precedentă a scăzut pe ansamblu cu 0,2%, din cauza scăderilor la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-3,2%) și la vânzările de produse nealimentare (-1,1%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 2,3%.
Aprilie 2019 comparativ cu aprilie 2018
Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna aprilie 2018 a înregistrat o creştere cu 7,1% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9,0%), vânzările de produse nealimentare (+7,1%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+4,0%).
Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna aprilie 2018 a înregistrat o creştere cu 6,8%, datorită creşterilor din vânzările de
produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,7%), vânzările de produse nealimentare (+7,6%) și din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,6%).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă