Afacerile cu maşini au încetinit în luna ianuarie

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în ianuarie cu 4,3%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în decembrie, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 14,2%, serie brută, arată INS.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.03.2019 - 12:35

În luna decembrie 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, cu 6,4%, serie brută, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 5,6%. 

În ianuarie, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 4,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,4%.

Volumul cifrei de afaceri a înregistrat un avans datorat creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+32,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,6%), activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+4,2%) şi la comerţul cu autovehicule (+3,8%).

Totodată, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 14,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,2%.

Activitatea de servicii de piaţă a înregistrat o cifră de afaceri mai mare provenită de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+19,2%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+10,4%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+8%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+6,5%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+6,1%).

În 2018, faţă de 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 6,7%, serie brută, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în 2017, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 5,9%, serie brută.

Comentarii