13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieAfacerile cu maşini au accelerat în mai, cu un avans de 9,7%

Afacerile cu maşini au accelerat în mai, cu un avans de 9,7%

Ritmul este crescut faţă de cel înregistrat în luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 15,2%, serie brută, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 

Mai multe maşini pentru români

În aprilie, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 5,5%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 14,2%, serie brută. 

În mai, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 9,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,8%.

Volumul cifrei de afaceri a înregistrat un avans datorat creşterilor înregistrate datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+41%), comerţul cu autovehicule (+11,4%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,9%) şi la activitǎţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+0,8%).

 

Şi serviciile cresc. Ne tundem între noi mai mult

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,2% mai mare comparativ cu luna mai 2018, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+22,2%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+19,8%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+19,3%)şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+10%).

Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 11,3%.

În 2018, faţă de 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 6,7%, serie brută, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în 2017, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 5,9%, serie brută.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă