Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Afaceri în rceștere cu 20% petru Oltchim, în primele șase luni

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 13.08.2018 - 12:13

Cifra de a afaceri a Oltchim a crescut cu 20,2% în primul semestru al anului, până la 577,2 milioane de lei, exportul a înregistrat o creştere de peste 20%, până la 98,7 milioane de euro, iar profitul brut de 102,7 milioane de lei a crescut de 2,8 ori, arată un raport publicat luni de companie.

Din raportul publicat pentru investitori reiese faptul că rezultate economice din primul semestru al anului 2018 pentru Oltchim S.A., au fost în creştere.

„Cifra de afaceri realizată în primele şase luni ale acestui an de 577,2 milioane de lei, a crescut cu 20,2% faţă de perioada similară a anului trecut (când cifra de afaceri înregistra 480,2 mil lei), fiind susţinută de preţuri de vânzare mai mari la produsele clorosodice, ca urmare a creşterii cotaţiilor internaţionale, precum şi de volume mai mari ale vânzărilor de oxo-alcooli şi produse clorosodice”, precizează compania.

Compania anunţă că valoarea exporturilor realizate în perioada ianuarie-iunie 2018 a fost de 98,7 milioane de euro, atingând 80% din cifra de afaceri, în creştere cu 20,3% faţă de cele înregistrate în 2017, când era de 82 de milioane de euro, reprezentând 78% din cifra de afaceri.

Raportul arată că profitul brut de 102,7 mil lei înregistrat în semestrul I 2018, a crescut de 2,8 ori, comparativ cu perioada de comparaţie din 2017, când a fost de 36,7 milioane de lei.

 
„În aceste condiţii, profitul înainte de dobânzi, impozite, deprecieri, amortizare (EBITDA), de 126,7 milioane de lei, a consemnat o îmbunătăţire semnificativă, respectiv o dublare a valorii faţă de semestrul I 2017 (61 mil lei)”, se arată în raport.

„Societatea înregistrează o balanţă externă pozitivă de 86,4 milioane euro, valoarea importurilor şi achiziţiilor intracomunitare fiind de 12,3 milioane euro”, precizează sursa citată.

Potrivit societăţii, în perioada ianuarie-iunie 2018, au fost efectuate lucrări de investiţii şi reparaţii majore, din surse proprii, în valoare de 6,1 milioane de lei „în vederea asigurării funcţionării instalaţiilor de producţie în condiţii de siguranţă şi eficienţă, alocând cu 56,4% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut (3,9,mil lei)”.

Comentarii

loading...