Aegon România, achiziționată de Vienna Insurance Group

Vienna Insurance Group plătește 830 milioane euro pentru achiziționarea companiilor Aegon din România, Ungaria, Polonia și Turcia.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 30.11.2020 - 11:21

„În data de 29 noiembrie 2020, Vienna Insurance Group a semnat acordul de cumpărare de acţiuni pentru achiziţionarea entităţilor asigurătorului olandez Aegon în Ungaria, Polonia, România şi Turcia. Tranzacţia include companii de asigurări, societăţi de administrare a fondurilor de pensii private, societăţi de administrare a activelor financiare şi companii de servicii, cu un volum de prime în valoare de aproximativ 600 de milioane de euro în 2019 şi un volum administrat de fonduri de pensii private de aproximativ 5 miliarde de euro.”, anunță Vienna Insurance Group.

Tranzacția se va finaliza în a doua parte a anului 2021, după obținerea aprobărilor necesare din partea autorităților de reglementare și concurență și întâri poziția Vienna Insurance Group, principal expert pe piața asigurărilor în Austria și în Europa Centrală și de Est, cu un portofoliu de peste 22 milioane clienți ce va crește cu 4,5 milioane clienţi odată cu achiziția Aegon în cele patru țări.

Aegon România are asigurate cele mai multe contracte din colaborarea cu Banca Transilvania și se concentrează pe furnizarea de poliție de asigurări de viață tradiționale și asigurări medicale ce au o componentă investițională, cu beneficii oferite clienților în cazul contractelor ajunse la maturitate. Valoarea primelor în 2019 a fost de 23 milioane euro în cazul Aegon România.

Comentarii