Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Advent a intrat în negocieri exclusive pentru achiziţionarea Zentiva

Advent International şi Sanofi au intrat în negocieri exclusive în baza cărora Advent ar achiziţiona Zentiva, divizia europeană Sanofi de medicamente generice, pentru 1,9 miliarde euro. Se preconizează că tranzacţia va fi finalizată până la sfârşitul anului.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

17.04.2018 - 18:46

Oferta Advent este fermă, are caracter obligatoriu şi este finanţată integral, anunţă compania într-un comunicat.

Advent va sprijini echipa de management Zentiva pentru a investi în operaţiunile companiei, unităţile sale de producţie şi portofoliul aflat în cercetare şi dezvoltare (portofoliul R&D).

„Zentiva este o divizie robustă, cu o echipă foarte talentată, care şi-a demonstrat potenţialul de creştere. În urma unei revizuiri cuprinzătoare a opţiunilor strategice pentru divizia noastră europeană de medicamente generice, am hotărât că transferarea operaţiunilor către Advent este cea mai bună opţiune pentru a-i asigura succesul pe termen lung”, a declarat Olivier Brandicourt, director general al Sanofi.

Se preconizează că tranzacţia va fi finalizată până la sfârşitul anului 2018, sub rezerva definitivării unor acorduri finale, a proceselor sociale corespunzătoare şi în urma aprobării din partea autorităţilor de reglementare relevante, spun oficialii companiilor.       

„Pentru noi, sectorul medicamentelor generice este unul atractiv, întrucât acesta le permite mai multor oameni să aibă acces la tratamente de calitate, la costuri reduse. Considerăm că Zentiva este o platformă foarte bună, cu oameni talentaţi, în care putem investi pentru a construi un nou lider independent pe piaţa europeană a medicamentelor generice”, au declarat Tom Allen, director general şi co-director al echipei europene de sănătate Advent International, şi Cédric Chateau, director general şi director al Advent International în Franţa.

Zentiva este o companie farmaceutică cu peste 40 milioane de pacienţi din 25 ţări europene. Unităţile de producţie ale Zentiva din Praga şi Bucureşti produc şi distribuie anual peste 350 milioane de cutii de medicamente.

Înfiinţat în 1984, Advent International este unul dintre cei mai mari investitori cu capital privat la nivel global. A investit în peste 330 de tranzacţii cu capital privat din 40 ţări, iar la 31 decembrie 2017 gestiona active în valoare de 35 miliarde euro.

Comentarii

loading...