30.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăEconomieAdrian Vasilescu: E prea mult populism. Să cântărească aurul, să îl vadă...

Adrian Vasilescu: E prea mult populism. Să cântărească aurul, să îl vadă bucată cu bucată

„A vorbit CCR? A vorbit, aşa că asta e decizia şi nu o comentăm. Acum ce se întâmplă mai departe sigur putem să comentăm, probabil că legea va ajunge în Monitorul Oficial, după ce va fi promulgată de preşedinte, şi apoi va fi adus aurul în ţară.

 

O chestiune de credibilitate

Noi, la BNR, am spus de mai multă vreme, de când a început această discuţie, că ar fi bine să fie adus în ţară, pentru că efectul se pierduse.

Ducerea aurului afară din ţară la Banca Angliei, la Londra, acolo unde este inima financiară a Europei, are un scop foarte clar, şi anume creşterea credibilităţii ţării.

Ori, atâtea discuţii s-au făcut în legătură cu aurul de când îmi amintesc, de acum trei-patru ani, într-o seară de septembrie, când a venit, aşa, un zvon în spaţiul public, că au dispărut 40 de tone de aur de la Banca Naţională, o aberaţie, desigur, dacă ar dispărea câteva grame de aur ar veni aici toate controalele din lume, aşa ceva nu se poate.

 

Aurul românesc, în custodie la Banca Angliei

Pe urmă s-au tot purtat discuţii atât de penibile în legătură cu această cantitate de aur aflată în custodie la Banca Angliei încât acum e mai bine să fie adusă în ţară, să facă comisie parlamentară cum au spus, să vină să cântărească aurul să îl vadă bucată cu bucată cum arată, cum este (…), cum este înregistrat şi atunci lucrurile se vor lămuri”, a spus Adrian Vasilescu, consultant de strategie la BNR, conform Mediafax.

Curtea Constituţională a respins sesizarea PNL şi USR pe proiectul legislativ iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae care prevede ca Banca Naţională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate.

„Suntem a 35-a ţară din lume privind cantitatea de aur monetar la Banca Centrală a ţării. E o cantitate importantă şi este o contribuţie efectivă la creşterea credibilităţii ţării, aurul trebuie să îşi urmeze acest scop, acest destin, dar după ce va fi numărat, cântărit, aranjat, lucrurile vor fi clarificate în BNR gestiunea este foarte clară, aurul se înregistrează după virgulă cu 4 zecimale.

Totul este mai mult decât la gram, la părţi de gram înregistrarea, nu e nici o problemă din această… problemele sunt altele, ce circulă prin spaţiul public, e prea mult populism, aud astăzi după ce în sfârşit s-a luat această decizie că BNR ar fi trebuit să câştige şi a pierdut de fapt prin neactivarea rezervei de aur aflate la Londra”, a mai spus Vasilescu.

Cele mai citite

Diferitele tipuri de vitrine băuturi și avantajele oferite

Ești proprietarul unui restaurant, unui bar sau unui magazin alimentar? Atunci cu siguranță te-ai gândit deja să te echipezi cu o vitrină pentru băuturi...

Cât de deschise sunt firmele din România la trendul global cage-free?

Tot mai mulți consumatori și tot mai multe firme refuză să consume, respectiv să folosească ori să vândă ouă marcate cu cifra 3 și...

Apartamente de vanzare Bucuresti

ANG Luxury Properties are în portofoliu peste 500 de oferte de apartamente de vânzare în București, în valoare de peste 330 de milioane de...
Ultima oră
Pe aceeași temă