29.3 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăEconomieAdrian Câciu, veste bună despre investițiile străine directe din primele două luni...

Adrian Câciu, veste bună despre investițiile străine directe din primele două luni ale anului

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, anunță că investițiile străine directe au ajuns în primele două luni ale anului la aproape un miliard de euro, fapt care reprezintă „cea mai concretă dovadă de încredere în economia României”.

„Cea mai concretă dovadă de încredere în economia României: investiţii străine directe de aproape un miliard de euro în primele două luni ale anului! Este o creștere de aproape 10% față de perioada similară din 2021! Faptul că investitorii străini au decis să trimită mai mulți bani în țara noastră este un semnal esențial pentru mediul de afaceri international”, scrie pe Facebook Adrian Câciu, potrivit bugetul.ro.

Adrian Câciu spune că investițiile străine din primele două luni arată că țara noastră are un mare potențial de dezvoltare

El apreciază că arată că economia din România are un uriaș potențial de dezvoltare și că există un cadru fiscal atractiv și competitiv.

„De aceea, vom continua dialogul cu mediul de afaceri fiindcă vrem ca derularea proiectelor de investiții să se finalizeze mai rapid și cu mai puțină birocrație”, conchide Câciu.

Românii au avantaje la accesarea de fonduri pentru firme


Românii pot accesa fonduri de până la 1 milion de euro pentru firme. Ministerul Finanțelor anunță că sunt disponibile 92 de domenii de activitate.

Ministerul Finanțelor anunță printr-un comunicat de presă că a elaborat actul normativ necesar îndeplinirii măsurilor guvernamentale din cadrul Programului Sprijin pentru România și propune o serie de modificări schemei de ajutor de stat nr. 807/2014 dedicată stimulării investițiilor cu impact major în economie. Scopul modificărilor este de a eficientiza direcționarea fondurilor publice către sectoarele care vor genera proiecte de investiții majore.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Atacatorul lui Salman Rushdie este un susținător al ayatollahului Ruhollah Khomeini

Atacatorul scriitorului Salman Rushdie este un admirator și un susținător fervent al ayatollahului Ruhollah Khomeini. Bărbatul acuzat că l-a înjunghiat pe Salman Rushdie a declarat...
00:01:02

Autoritățile din Ucraina: Un videoclip arată consecințele atacului rusesc de lângă Odesa

Serviciul de Stat de Urgență din Ucraina a lansat miercuri (17 august) un videoclip care arată ceea ce spune că sunt consecințele atacului cu...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 175: Energoatom denunță un atac cibernetic rus fără precedent

UPDATE, ora 14:50: Prima navă umanitară închiriată de ONU pentru a transporta cereale ucrainene a părăsit portul Pivdennyi, sudul Ucrainei, cu aproximativ 23.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă