Acţiunile europene au închis în creştere. Preţurile petrolului au urcat cu până la 20%

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile în creştere, susţinute de noile măsuri de stimulare anunţate de Banca Angliei, chiar dacă rămân întrebări dacă acestea vor fi suficiente pentru a compensa impactul economic al epidemiei de coronavirus.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

19.03.2020 - 21:55

Banca Angliei a redus dobânda de politică monetară cu 0,1% şi a mărit achiziţiile de obligaţiuni pentur suplimentarea lichidităţilor din piaţă, urmând exemplul măsurilor anunţate joi de Banca Centrală Europeană (BCE).

Indicele pan-european STOXX 600 a închis în urcare cu 2.9%, dar avansul este nesemnificativ comparativ cu pierderile înregistrate în ultima lună. Indicele a pierdut peste o treime din valoare de la un nivem maxim atins luna trecută.

”Până la urmă, nimic din toate acestea nu va opri, din păcate, recesiunea din Marea Britanie, care pare inevitabilă, la fel ca în restul lumii dezvoltate”, au scris James Smith, economist specializat în pieţe dezvoltate al ING, şi Petra Krpata, analist şef pentru pieţe emergente la ING.

Titlurile companiilor de telecomunicaţii au înregistrat cea mai bună performanţă, cu un avans al indicelui sectorului de circa 4,7%, Jefferies afirmând să unele segemente ale industriei de profil vor avea de câştigat de pe urma epidemiei.

Indicele sectorului energetic a crescut cu peste 3%, faţă de un minim al ultimelor 24 de ani, urmând tendinţa ascendentă a preţurilor petrolului, informează News.ro.

Indicele STOXX 600 a scăzut îm prima parte a tranzacţiilor de joi, investitorii primind cu răceală măsurile de stimulare anunţate de BCE.

Indicele londonez FTSE 250, al companiilor cu capitalizare medie, a scăzut cu 1,4%. În condiţiile în care Londra se pregăteşte de o oprire aproape totală a activităţilor din cauza virusului.

Comentarii