Acţiunile Alphabet au crescut cu peste 8%

Alphabet a obţinut venituri de 46,17 milioane de dolari şi un profit pe acţiune de 16,60 dolari pe unitate.

Share

Ioana Roșu 0 comentarii

Actualizat: 30.10.2020 - 17:31

Acţiunile Alphabet, compania mamă a Google, au crescut cu peste 8% după închiderea bursei din New York.

Alphabet a obţinut venituri de 46,17 milioane de dolari şi un profit pe acţiune de 16,60 dolari pe unitate, faţă de 42,90 de miliarde de dolari şi 11,29 dolari pe unitate, anticipate de analiştii firmei Refinitiv.

Veniturile Google Cloud, de 3,44 de miliarde de dolari, au fost peste cele de 3,32 de miliarde de dolari prognozate de analişti.

Veniturile din publicitate ale YouTube au atins 5,04 miliarde de dolari, faţă de nivelul de 4,39 de miliarde de dolari estimat de analişti.

Rezultatele arată o redresare puternică a afacerilor cu publicitate, care au fost afectate puternic în trimestrul precedent de reticenţa advertiserilor faţă de cheltuieli în perioada pandemiei de cronavirus.

Şi companiile Pinterest şi Snap au raportat rezultate financiare în creştere, la începutul acestei luni.

Pentru trimestrul încheiat la 30 septembrie, Alphabet a obţinut venituri din publicitate în valoare de 37,10 miliarde de dolari, comparativ cu 33,80 de dolari în urmă cu un an. Creşterea veniturilor din publicitate ale YouTube a fost de 32%, faţă de anul anterior.

Directorul general al Alphabet, Sundar Pichai, a afirmat într-o conferinţă de prezentare a rezultatelor că: ”Acest an, inclusiv acest trimestru, au arătat cât de valoros a fost pentru oameni produsul de căutare al Google”.

Citește totul despre:

#google #new york #alphabet

Comentarii