5 miliarde lei în plus pentru programul IMM Invest

Guvernul va modifica IMM Invest și va suplimenta plafonul inițial de 15 miliarde lei. Va fi eliminată cerința ca beneficiarii formei de sprijin să nu disponibilizeze angajați până la finalul anului.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

25.08.2020 - 12:51

Guvernul va modifica la începutul săptămânii viitoare, prin ordonanță de urgență, programul de sprijin pentru mediul de afaceri IMM Invest, a anunțat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice. În urma discuțiilor cu cei din Consiliul Legislativ vor fi operate mai multe modificări importante.

Plafonul IMM Invest ar urma să crească de la 15 la 20 miliarde lei și se va implementa o perioadă standard de subvenționare a dobânzii, 8 luni de la data acordării creditului.

„Vom crea posibilitatea ca microîntreprinderile şi întreprinderi mici să acceseze credite în linii de credit pentru finanţarea capitalului de lucru cu valori mai mari, de până la 5 milioane, nu ca până acum de un milion lei. Totodată, am eliminat cerinţa prin care beneficiarii programului se obligau să nu disponibilizeze personalul existent până la data de 30 decembrie 2020.”, a precizat Florin Cîțu, citat de News.ro.

Comentarii