4500 de școli din România vor avea o platformă informatică integrată

O rețea denumită "Platforma Națională Integrată - Wireless Campus" va conecta 4500 de școli din România, inclusiv 1.736 de școli situate în zone mai puțin dezvoltate.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

09.04.2020 - 18:35

Programul "Platforma Națională Integrată - Wireless Campus" este în curs de derulare și va fi gestionat de către Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare (ARNIEC). Acest sistem creează bazele necesare pentru un model flexibil de învățare într-un cadru sigur și centralizat care integrează forme de comunicare multimedia - o resursă devenită critică în procesul educațional modern.

Cele 4.500 de școli incluse în program vor beneficia și de instalarea infrastructurii locale de tehnologie wi-fi.

Companiile implicate în proiect au fost selectate în urma unei licitații publice deschise câștigate de către Telekom România Mobile Communications, în parteneriat cu MetaMinds pentru lucrările de dezvoltare a infrastructurii și a serviciilor aferente operării sistemului central. În cadrul proiectului, MetaMinds a optat, printre altele, pentru parteneriatul cu compania canadiană Blackberry pentru a asigura o interfață de autentificare accesibilă, cu un grad ridicat de siguranță.

Comentarii