Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

1,3 miliarde euro pentru Complexul Energetic Oltenia

Guvernul a aprobat un memorandum prin care vrea să acorde în următorii ani o sumă totală de 1,3 miliarde euro pentru restructurarea celui de-al doilea jucător de pe piața locală a energiei electrice.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 19.11.2020 - 10:31

Complexul Energetic Oltenia va primi 1,326 miliarde euro în perioada 2021 – 2025 de la buget, printr-o schemă de ajutor de stat, pentru restructurarea companiei, a anunțat Virgil Popescu, ministrul Economiei.

„Se deschide practic calea aprobării de către Comisie a notificării pe care am făcut-o, garantând Comisiei Europene că prin bugetul de stat, Ministerul de Finanţe, Ministerul Economiei, Guvernul în ansamblul său în perioada 2021-2025 va asigura prin buget necesarul pentru ajutorul de restructurare. Este un mesaj foarte clar pentru salariaţii companiei Energetice Oltenia că nu îi lăsăm la greu şi acum pot să fie siguri că un guvern normal va pune în aplicare acest ajutor de stat.”, a precizat Virgil Popescu.

Măsura de sprijin vine după ce Comisia Europeană a solicitat Complexului Energetic Oltenia să declanșeze procedura de notificare, etapă finală obligatorie pentru aprobarea Planului de restructurare și decarbonare.

Comentarii