Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

10% dintre utilizatori înţeleg cum funcţionează criptomonedele

Aproape 30% dintre utilizatorii de criptomonede ştiu în realitate despre ce este vorba.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

22.06.2019 - 15:41

Producătorul rus de soluţii de securitate cibernetică Kaspersky a publicat un raport, din care reiese că, deşi 29% dintre utilizatori au anumite cunoştiinţe despre criptomonede şi există o cerere de utilizare a acestora, doar 10% înţeleg pe deplin cum funcţionează.

 

Rată de adoptare în scădere

”Rata de adoptare a criptomonedelor la nivel global de către utilizatori este în scădere, deşi celebrităţi precum Johnny Deep şi PewDiePie folosesc această tehnologie.

Majoritatea consumatorilor încă nu înţeleg cum funcţionează, iar acest lucru îngreunează adoptatarea în masă a acestor monede. Până acum, patru din cinci persoane (81%) nu au achiziţionat niciodată astfel de monede, ceea ce evidenţiază cât de departe suntem de a fi acceptate ca o formă obişnuită de plată sau de investiţie”, se arată în raport.

 

Lipsă de criptoeducaţie

Cercetarea Kaspersky a evidenţiat faptul că printre consumatori există o dorinţă de utilizare a acestor monede, dar o lipsă a educaţiei în acest sens împiedică acest lucru.

De asemenea, mulţi oameni care cred că ştiu cu ce au de-a face, decid apoi să nu folosească această modalitate de plată. Aproximativ o cincime (18%) încetează să le mai folosească deoarece consideră că este destul de complicat din punct de vedere tehnic.

”Această lipsă de înţelegere ar putea duce la neîncrederea în capacitatea criptomonedelor de a păstra în siguranţă banii utilizatorilor. De exemplu, aproape o treime din respondenţi afirmă că după părerea lor aceste monede sunt destul de volatile, şi este nevoie ca acestea să fie stabile înainte de a se decide să le utilizeze.

Există de asemenea o percepţie comună că acest tip de monede vor dispărea la un moment dat. O treime dintre respondenţi (35%) cred că sunt trecătoare”, se mai arată în raport.

 

Primul boost de utilizatori a trecut

Deşi interesul mare de utilizare a acestei tehnologii poate că a trecut deja, există în continuare o cerere de utilizare a acesteia, potrivit Kaspersky.

”Aproximativ 14% dintre cei chestionaţi au declarat că nu au folosit până acum criptomonede, dar  şi-ar dori să facă aceasta pe viitor. Există încă îndoieli în rândul utilizatorilor; deseori aceştia se lasă connduşi de teama că ar putea reprezenta un risc pentru economiile lor.

Escrocii ar putea folosi criptomonedele în avantajul lor. Astfel, una din cinci persoane chestionate pe această temă au declarat că a fost victimă a fraudelor cu criptomonede”, conchide raportul, citat de Mediafax.

Comentarii

loading...