7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăD'ale cetățeanuluiTop 5 lucruri pe care nu le știai, despre consecințele inaugurării Metroului...

Top 5 lucruri pe care nu le știai, despre consecințele inaugurării Metroului din Drumul Taberei

Ce era prevăzut în programul oficial al evenimentului, ați văzut cu toții la televizor sau ați aflat de pe rețele. Ce nu s-a văzut la tv, dar s-a petrecut ieri, în Capitală, din pricina mărețului eveniment, vă spunem noi, în cele ce urmează:

1. Din 15 septembrie, cocalarii cu BMW-uri din Drumul Taberei nu mai poartă măști chirurgicale la oglinda retrovizoare, ci snopuri de cartele de metrou cu 2 și 10 călătorii, musai consumate. De asemenea, la semafoare, cerșetorii de cartier au schimbat solicitarea: ”Dai și tu 8 lei, barosane, să am și eu de-un abonament la metrou pe o zi?”.

2. Inaugurarea metroului din Drumul Taberei s-a resimțit din plin în maternitățile din Capitală. Ieri, 6 nou născuți de la Polizu, Bucur și Filantropia au primit numele de Garnitura, Metrou, și Atenție, se-nchid ușile!, trei au fost trecuți în acte Romancier, Favorit și Valea Ialomiței iar pentru unul solicitarea ”Urmează stația Râul Doamnei, cu peronul pe partea stângă!” a fost respinsă, pe motiv că depășea câmpul alocat prenumelui, în certificatul de naștere.

3. O delegație de pensionari l-a întrebat pe președintele Iohannis dacă în metrou se bagă și apă caldă, ca în Otokarele lui Firea, ca să știe dacă își cumpără abonamente sau în iarna asta își mută garsonierele tot în RATB, pardon STB.

4. Viorica Dăncilă a cerut, în conferință de presă, gratuități la metroul din Drumul Taberei pentru copii și bătrâni, motivând că de astfel de facilități au parte milioane de utilizatori ai acestui tip de transport în localități precum Caracal, Alexandria, Videle sau Turnu Măgurele.

5. PF Daniel a fost singurul care a criticat vehement Metroul din Drumul Taberei. ”În loc să ne ridicăm, cu încă un etaj al Catedralei Neamului, mai aproape de Rai, ne-am coborât, cu câteva niveluri, mai aproape de Iad. Păcat de banii ăia…”, a declarat resemnat Preasfințitul.

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă