Top 10 lucruri pe care, poate, nu le știai, despre cireșele de mai!

Dacă tot mai stai în casă, cum te-a sfătuit guvernul, și nu ai apucat să iei contact prea strâns cu strada în această perioadă, cercetătorii Academiei Cațavencu îți prezintă în cele ce urmează un scurt ghid de orientare și familiarizare cu realitățile lunii mai.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 12.05.2020 - 10:10

Dacă tot mai stai în casă, cum te-a sfătuit guvernul, și nu ai apucat să iei contact prea strâns cu strada în această perioadă, cercetătorii Academiei Cațavencu îți prezintă în cele ce urmează un scurt ghid de orientare și familiarizare cu realitățile lunii mai, astfel încât să nu pici de prost în caz că te decizi, până la urmă, să îți duci copiii la piață, ca la muzeu, pentru a le arăta cât costă chilu’ de cireșe.

1. Cireșele de mai sunt atât de prețioase încât cele mai multe stocuri se tranzacționează nu în en-gross-urile de fructe și legume ci la casele de licitații.

2. De la 1 Mai, din pricina interesului public pentru astfel de valori, cireșele de mai pot fi gajate și la Amanet, însă doar pentru împrumuturi de 25 de ore.

3. Alături de euro, liră, franc și dolar, băncile comerciale afișează în această lună și cursul de schimb pentru cireașa românească.

4. Ultima aroganță a lui Ion Țiriac: și-a expus în muzeul personal cu vehicule de lux și o liză încărcată cu lădițe de cireșe.

Citește întreg articolul în Academia Cațavencu!

Comentarii