Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Taximetriştii protestează după intrarea în funcțiune a metroului din Drumul Taberei!

Sute de taximetre au anunțat că vor participa mâine la un protest organizat de Confederaţia Operatorilor de transport din Ţară şi a Cărăuşilor Autorizaţi Rutier (COȚCAR), împotriva a ceea ce ei susţin că ar fi concurenţa neloială şi ilegală în domeniul transportului public.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 16.09.2020 - 09:40

După peste 8 ani de strădanii, amânări și somn în roabă, inaugurarea metroului din Drumul Taberei amenință să pună pe butuci afacerile prospere ale taximetriștilor din cartier. Fapt pentru care sute de taximetre au anunțat că vor participa mâine, în Piaţa Constituţiei, la un protest organizat de Confederaţia Operatorilor de transport din Ţară şi a Cărăuşilor Autorizaţi Rutier (COȚCAR), împotriva a ceea ce ei susţin că ar fi concurenţa neloială şi ilegală în domeniul transportului de călători. Faţă de alte manifestări similare, taximetriştii nu s-au mai îndreptat de această dată împotriva aplicaţiilor ride-sharing şi a companiilor care fac ridesharing, ci fix împotriva Metrorex, solicitând eliminarea tuturor discriminărilor pozitive statuate în regulamentele de funcţionare ale companiilor publice de transport. 

”Nu înţelegem, de pildă, de ce numai metroul trebuie să circule pe traseele de transport subterane”, a declarat Paul Maimuţă, preşedintele COŢCAR. ”Taxiurile noastre ce are, e mai proaste, noi de ce să nu avem acces la călătorii din staţiile de metrou? După ce că practică tot felul de facilităţi, cartele de o zi, abonamente pentru studenţi, pentru pensionari, locuri în picioare, automate pentru băuturi şi mâncare, televizoare, cu care ne fură clienţii şi ne lasă muritori de foame, ăştia de la Metrorex mai au şi tupeul să-şi facă staţii peste tot în zonele bune ale Capitalei, pe bani publici, mai mereu pe lângă parcările de taxiuri”, a complatat Maimuţă, cel care a ameninţat că, în cazul în care solicitările nu le vor fi aprobate, 1000 de taximetrişti din Capitală îşi vor tatua doleanţele în zona buricelor şi le vor expune, la Strasbourg, cu maiourile ridicate. 

 Nu în ultimul rând, taximetriştii au cerut alinierera condiţiilor de transport pe care le oferă Metrorex la cele existente acum în taxiurile municipale. 

Adică, toți controlorii și conductorii garniturilor să circule tot nespălaţi şi transpiraţi în timpul programului de lucru, geamurile garniturilor să fie închise, aerul condiţionat oprit iar în difuzoare să se audă când Taraf FM când Vocea Satului (...)

(Citește întreg pamfletul în Academia Cațavencu)

Comentarii