Şoc la Bacău! După mochetarea spaţiilor verzi, de ieri se ”asfaltează” cu linoleum de trafic greu!

Experimentele inedite şi nefericite continuă în municipiul Bacău, acolo unde, de ieri, arterele cu probleme nu mai sunt reparate prin acoperire cu covor asfaltic ci prin lipirea unor suprafeţe de linoleum de trafic greu.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 14.08.2020 - 10:37

După cum se poate observa şi din instantaneul trimis redacţiei, pe strada Milcov utilajele de asfaltare au fost înlocuite cu echipe de muncitori care au acoperit ieri mai mulţi kilometri de carosabil degradat cu linoleum viu colorat. Potrivit Direcţiei de Urbanism a Primăriei Bacău, suprafeţele astfel reabilitate sunt mai uşor de întreţinut, mai ieftin, şi în plus asigură un plus de culoare ambientului.

 
”Asfaltarea” cu linoleum a arterelor carosabile reprezintă un proiect pilot al cărui potențial succes viitor ar putea fi urmat de inițiative similare, precum acoperirea trotuarelor orașului cu carpete persane ce urmează să fie importate gratuit, ca urmare a recent parafatei înfrățirii, de către premierul Ludovic Orban, a municipiului Bacău cu orașul Muscat, capitala și așezarea cea mai dezvoltată din Oman.

Administraţia Bacăului a şocat opinia publică după ce anul trecut au apărut primele imagini cu spaţii verzi acoperite de mochete sintetice, edilii motivând faptul că au demarat o serie de încercări într-o zonă centrală unde alte tipuri de gazon nu au rezistat.

(Citește întreg articolul în Academia Cațavencu)

Citește totul despre:

Comentarii