14.3 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Scrisoarea extremă: Dictată de Iohannis, scrisă de Grapini și citită de Vela

Scrisoarea este dictată, în ritmul care l-a consacrat, de către președintele Klaus Iohannis.

Textul este scris, evdent după dictarea prezidențială, după rigorile gramaticale ale fostului ministru Maria Grapini, mereu corectată de telefonul mai inteligent.

La final, scrisoarea va fi citită publicului – noaptea, ca hoții, după ce polițiștii aleargă toți cetățenii în case – de către ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, la prima vedere, în direct la televiziunea publică și cu traducere pentru persoanele cu deficiențe de auz.

Acest tip de scrisoare ar putea fi utilizat, spun cercetătorii, pentru a ascunde secretele de stat sau planurile de guvernare ale președintelui Klaus Iohannis de premierul Ludovic Orban.

Marii culegători de bancuri numesc deja acest procedeu “culmea scrisorilor”.

Scrisoarea dictată de Iohannis, scrisă de Grapini și citită de Vela ar urma să fie preluată și de posturile de știri din România, fiecare având ocazia de a interpreta propria variantă a mesajului.

Premierul Ludovic Orban va garanta că mesajul este cel emis de autorități și nu vom asista la răspândirea de fake news pe timp de pandemie coronavirus.

De asemenea, vedeta de televiziune politică, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Rareș Bogdan, le poate ține cursuri realizatorilor tv mai tineri despre cum ar trebui interpretat un mesaj, fără să-l citești.

Articolul integral este disponibil pe Academia Cațavencu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă