17.5 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Orban nu emite fake news. Guvernul chiar va asigura condiții pentru coronavirus

În cazul în care există contestatari ai acestor afirmații emise de șeful Guvernului în direct la televiziunile de fake news, – după cum prevăd ordonanțele emise de când s-a dat milităria jos din pod în România Ludovic Orban trebuie doar să-i ceară colegei sale de partid, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, ca limbajul agramat liberal să se studieze în toate unitățile de învățământ din țară.

De altfel, normele gramatice ale limbii române nu pot sta în calea unei viziuni liberale, așa cum este ea înțeleasă de PNL.

Românii trebuie să fie recunoscători că nu li se impune – până la acest moment – să respecte normele rostirii klausiene, deoarece, în acest caz, timpul ar sta în loc și nu am mai depăși perioada de pandemie.

În aceeași intervenție televizată, premierul inovator al limbii române a mai precizat că: “Vom (nota redacției – Guvernul Ludovic Orban) lua toate măsurile pentru a crește riscul infectării cu coronavirus în spitale”.

Potrivit extrem de preafericitului patriarh Daniel, “gura păcătosului, adevăr grăiește”.

Mulți analiști de media au considerat că premierul s-a exprimat greșit, dar nu este adevărat.

Premierul Ludovic Orban nu a făcut altceva decât să respecte prevederile ordonanțelor militare, în cazul în care ar fi afirmat că Executivul va asigura un cadru propice reducerii riscului de infectare cu noul coronavirus în instituțiile spitalicești, ar fi eliberat fake news în spațiul public, iar acest lucru se sancționează conform prevederilor legii.

Premierul Ludovic Orban a început să le ofere meditații, după modelul Iohannis, de limba română colegilor de suferință guvernamentală.

Articolul integral este disponibil pe Academia Cațavencu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă