Medicii din România cer trecerea spitalelor sub pulpana Patriarhiei, pentru stoparea subfinanțării!

Pandemia de coronavirus a scos, pentru a câta oară?, la iveală, disfuncționalitățile din sistmul sanitar românesc, lipsa materialelor sanitare relevând subfinanțarea cronică a domeniului.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 31.03.2020 - 09:59

Ca urmare a acestui fapt, o echipă de 20 de medici din cele mai mare unități sanitare naționale a înaintat Ministerului Sănătății un memoriu prin care propune, pentru viitor, apelarea la un set de măsuri care să prevină astfel de situații.

Plecând de la ideea că bisericile de pe teritoriul României obișnuiesc să primească în mod constant milioan și milioane de euro de la administrațiile locale, medicii au propus ca spitalele să treacă în subordinea Patriarhiei iar în funcțiile de manager să fie numiți episcopi, mitropoliți sau protopopi care știu cum să atragă finanțări consistente chiar și în condiții de criză.

 
De asemenea, medicii din grupul de inițiativă au propus ca, pe acoperișurile spitalelor, odată realizată relocarea instituțională sub pulpana Patriarhiei, să fie instalate niște cruci imense, din metal, pentru ca domnii din Primării, chiar și în lipsa unor demersuri oficiale, să creadă că și acolo sunt biserici și să arunce cu bani în ele.

Citește întreg articolul în Academia Cațavencu!

Comentarii