Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul va încerca să indexeze, pe timp de pandemie, veniturile prăbușite ale populației!

Decebal Oiereanu, consilier în cadrul Ministerului de Finanțe, a avut amabilitatea de a comunica detalii despre strategile aflate în pregătire.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 02.04.2020 - 08:37

Pentru că măsurile de criză au adus izolare, șomaj vremelnic și închiderea micilor afaceri, iar măsurile compensatorii financiare nu reușesc să acopere nici măcar în parte nevoile populației, guvernanții au decis să extindă modelul loteriei bonurilor fiscale, multiplicându-l sub forma altor 4 tombole cu premii generoase.

Decebal Oiereanu, consilier în cadrul Ministerului de Finanțe, a avut amabilitatea de a comunica detalii despre strategile aflate în pregătire. Iată și care vor fi multașteptatele tombole:

1. Tombola cardurilor STB validate, pentru stimularea circulației legale în mijloacele de transport în comun. Cei cu amenzi plătite vor beneficia de extragere separată, pentru a nu crea inegalități sociale, firește.

2. O loterie cu bonuri fiscale numai de la frizeri, taximetriști și vânzătorii de zarzavat în piețe, adică ramurile profesionale în care evaziunea este la cote catastrofale pentru România. Specialiștii Ministerului de Finanțe speră astfel la lichidarea pentru totdeauna a cancerului economiei naționale: frizerul ciubucar, taximetristul fără rest și baba cu leuștean.

3. O extragere săptămânală folosindu-se fluturașii eliberați de bancomate, cu premii în comisioane reduse la următoarele zece consultări ale soldurilor sau, pentru cetățenii fără carduri, în pachete cu alimente aflate la limita expirării.

 
Se observă tendința multor utilizatori ai cardurilor de a nu lua respectivii fluturași, fapt ce ar putea crea alte locuri de muncă sub titulatura "Căutător de fluturași tipăriți și neridicați de la bancomate".

4. Loterie fiscală cu facturi ale produselor achiziționate online, pentru încurajarea acestui tip de comerț modern. Facturile participante vor fi însoțite obligatoriu de o declarație pe proprie răspundere privind neacordarea unui bacșiș nefiscalizat reprezentanților firmelor de curierat implicate.

Citește întreg articolul în Academia Cațavencu!

Citește totul despre:

#guvern #loterie #indexare

Comentarii