7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăD'ale cetățeanuluiGuvernul afgan forțează femeile să poarte 3 straturi de burka pentru stoparea...

Guvernul afgan forțează femeile să poarte 3 straturi de burka pentru stoparea focarelor de Covid

Ministrul afgan al sănătății, dr. Ferozuddin Feroz, a anunțat un nou set de măsuri restrictive pentru populație, pentru a reduce răspândirea coronavirusului în țară.

Printre aceste măsuri, guvernul a impus femeilor afgane obligația de a purta minimum trei straturi de burka atunci când se află în public, anunțând amenzi de până la 20.000 de afgani (262 de dolari SUA) și 50 de lovituri de bici pentru orice încălcare a dispozițiilor.

Dr. Feroz spune că această măsură este menită să limiteze propagarea bolii și să protejeze femeile: „Știm că femeile sunt, prin definiție, o populație vulnerabilă, așa că încercăm să le protejăm de rău.”

Mai multe organizații pentru drepturile femeii au denunțat măsura ca fiind extrem de misogină. Într-o scurtă declarație de presă, Consiliul Internațional al Femeilor (ICW) a criticat guvernul afgan pentru că „a pus responsabilitatea opririi pandemiei pe umerii femeilor afgane”.

Dr. Feroz a apărat, însă, decizia autorităților, fundamentând-o științific: ”O singură burka este în mod clar insuficientă pentru a-și proteja purtătorul, de aceea am decis să impunem minimum trei. Înțeleg că ar putea fi mai greu să respiri sau să vezi sub atâta țesătură, dar dacă nu poți respira, nu poți prinde cu siguranță niciun virus care se transmite pe calea aerului… (Citește întregul pamflet în Academia Cațavencu)

Cele mai citite

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Institutul Național de Administrație oferă inteligență artificială pentru prefecți și subprefecți

Institutul Național de Administrație (INA) și-a lansat oferta programelor de formare profesională pentru anul 2024, primele module noi fiind cele despre utilizarea inteligenței artificiale. INA...

România va avea o echipă în finala EHF European League! Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se duelează în penultimul act

Formațiile CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud şi HC Dunărea Brăila vor fi adversare în semifinalele EHF European League, conform tragerii la sorţi efectuate astăzi la...
Ultima oră
Pe aceeași temă