8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăD'ale cetățeanuluiDezinfectarea bancnotelor pacienților produce arsuri membrelor superioare ale personalului medical!

Dezinfectarea bancnotelor pacienților produce arsuri membrelor superioare ale personalului medical!

Prin unitățile medicale ceva mai ferite de pericolul coronavirusului, specializate în alte domenii decât cel infecțios, preocuparea pentru igienă intensivă și pentru calitatea produselor sanitare a început să deranjeze.

”Este adevărat, dezinfectantele asta care vin acum sunt din ce în ce mai concentrate, poate chiar mai concentrate decât ar trebui. Am auzit de medici care s-au prezentat la camera de gardă, cu arsuri extrem de serioase pe membrele superioare, provocate de faptul că, în panica provocată de coronavirus, pacienții au început să-și dezinfecteze serios inclusiv buzunarele, portmoneele și bancnotele”, ne-a declarat o sursă din Ministerul Sănătății.

 
”Cred că e și puțin exces de zel românesc aici. Cum s-a auzit că e jale cu materialele de protecție sanitară, cum producătorii de dezinfectante au început să bage concentrații mai mari, pentru eventualitatea în care le-ar dilua cineva pe dumul de la magazie până la saloane sau cabinet. Până acum s-au ars zeci de medici și asistente, deci situația e dramatică. Ni s-a raportat că la spitalele mari unele asistente s-au ars atât de tare, de pe urma contactului cu dezinfectanții, încât nici n-au mai putut număra bancnotele din șpagă, li se distruseseră buricele degetelor”, au precizat aceleași surse.

Citește întreg articolul în Academia Cațavencu!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă