Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dezinfectarea bancnotelor pacienților produce arsuri membrelor superioare ale personalului medical!

Ofensiva anticoronavirus a autorităților, în baza căreia s-au impus măsuri draconice de igienizare și sterilizare prin spitale, nu a fost primită chiar așa cum se crede, adică cu brațele deschise, prin toate așezămintele sanitare.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 31.03.2020 - 09:54

Prin unitățile medicale ceva mai ferite de pericolul coronavirusului, specializate în alte domenii decât cel infecțios, preocuparea pentru igienă intensivă și pentru calitatea produselor sanitare a început să deranjeze.

”Este adevărat, dezinfectantele asta care vin acum sunt din ce în ce mai concentrate, poate chiar mai concentrate decât ar trebui. Am auzit de medici care s-au prezentat la camera de gardă, cu arsuri extrem de serioase pe membrele superioare, provocate de faptul că, în panica provocată de coronavirus, pacienții au început să-și dezinfecteze serios inclusiv buzunarele, portmoneele și bancnotele”, ne-a declarat o sursă din Ministerul Sănătății.

 
”Cred că e și puțin exces de zel românesc aici. Cum s-a auzit că e jale cu materialele de protecție sanitară, cum producătorii de dezinfectante au început să bage concentrații mai mari, pentru eventualitatea în care le-ar dilua cineva pe dumul de la magazie până la saloane sau cabinet. Până acum s-au ars zeci de medici și asistente, deci situația e dramatică. Ni s-a raportat că la spitalele mari unele asistente s-au ars atât de tare, de pe urma contactului cu dezinfectanții, încât nici n-au mai putut număra bancnotele din șpagă, li se distruseseră buricele degetelor”, au precizat aceleași surse.

Citește întreg articolul în Academia Cațavencu!

Citește totul despre:

#medici #spital #spaga

Comentarii