1.8 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeD'ale cetățeanuluiAlertă de călătorie: Grecia introduce testele rapide anale anti-Covid la frontieră

Alertă de călătorie: Grecia introduce testele rapide anale anti-Covid la frontieră

În timp ce UE folosește tampoane nazale pentru a testa COVID, Grecia spune că acest lucru este „neplăcut” și poate provoca „dureri mari”, comparativ cu utilizarea tampoanelor anale care, cel puțin pentru greci, sunt mult mai plăcute.

„Întreaga situație este deja suficient de rea pentru cetățenii noștri care trăiesc în alte țări. Ar trebui ca măcar noi să fim capabili, atunci când se întorc acasă, să le oferim un pic de distracție ”, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Grecia, Skrotos Tzantanalos.

Elenii susțin că plăcerea anală își are originea în Grecia Antică și, pe parcursul ultimelor milenii, acest aspect a devenit o mândră tradiție a poporului grec, care trebuie respectată chiar și în condiții de pandemie.

”A-ți pune ceva în fund, în Grecia, este ca și cum ai bea o ceașcă de ceai în Anglia, sau a înghiți un croissant în Franța. Este doar un lucru firesc, obișnuit, al fiecărei zile ”, a mai menționat Tzantanalos.

În timp ce experții eleni insistă asupra faptului că testul cu tampon anal este mult mai precis la detectarea coronavirusului, o parte a opiniei publice europene nu se arată prea mulțumită de proiecțiile – surpriză la care turiștii vor fi supuși la granițe. Cu toate acestea, UE a analizat cererea, avizând-o sub presiunea organizațiilor pentru… (Citește întregul pamflet în Academia Cațavencu).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă