5 sfaturi despre cum să îți petreci vacanța de vară în străinătate, ca un român adevărat!

De aproape un deceniu, de când au prins gustul concediilor în străinătate, pentru care își mănâncă de sub unghii un an întreg și uneori mai fac și un credit la bancă, românii au devenit senzațiile plajelor exotice din întreaga lume.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 20.06.2020 - 22:48

Dacă și anul ăsta ți-ai pus de-o parte, din ajutorul social, pentru o sămânță și-un pet de bere cu care să-ți vrăjești consoarta la malul mării , citește micul ghid de vacanță întocmit de marii îndrumători turistici ai Academiei Cațavencu, astfel încât să nu-ți faci nația de râs prin Zakynthos, Corfu, Tofu sau Mykozos.

Împachetează doar strictul necesar

Împachetarea corespunzătoare este esențială. Cel mai probabil vei fi plecat o săptămână, poate chiar două, și nu știi niciodată ce s-ar putea întâmpla sau de ce anume ai putea avea nevoie în timpul respectiv. Turistul român este întotdeauna pregătit corespunzător. Orice nu este de-acasă acasă este străin și probabil barbar, așa că mai bine îți aduci cu tine lucrurile pe care le cunoști cel mai bine: LCD-ul pe care l-ai luat în rate de Flanco, un pick-up de plajă cu prelungitor, pentru plăcile cu Gică Petrescu, serviciul de alpaca primit la nuntă plus farfuriile și cănile cu care te-ai ales după ultima Sâmbătă a morților. Nu uita nici lada frigorifică portabilă, chiar dacă nu ai la ea și baterii cu azot. Merge pe post de seif. Cine te-ar jefui pe plajă, umblându-ți la cutia cu sandwich-uri?
Una peste alta, știi că ești pregătit de concediu doar când, după ce-ai făcut bagajele, singurele lucruri rămase prin casă sunt chiuveta de bucătărie și bunica. Gadgetul ăsta din urmă nu călătorește. S-a dus la băi la 40 km distanță o singură dată în viața ei și încă vorbește și azi despre asta.

Asigură-te că porți haine adecvate

Te afli în vacanță într-o țară de vacanță, așa că nu este nevoie să îți faci prea multe griji. Deși o pereche de șlapi și o sticlă de apă de la robinet ar fi suficientă pentru mini-croaziera către insula vecină, aflată la doar un kilometru distanță și ușor de accesat chiar și cu salteaua gonflabilă, întotdeauna e bine să fii prevăzător. Ia cu tine și fâșul de ploaie sau măcat o umbrelă, să nu răcești cumva dacă te prinde vreo ploaie pe lângă geamandură. La fel, bine ar fi să pui în sacoșă și o cămașă cu mânecă scurtă, un pantalon de trening și pantofii cu ciucurași. Ce te faci dacă ajungi la destinație și constați că, printre palmieri, a crescut o biserică ortodoxă? Crezi că o să te primească Pavnutie să dai acatist în costumul de baie?

Pregătește-te din timp pentru plajă

Cel mai bun lucru de făcut este să ajungi la plajă dimineața devreme, ca să-ți iasă selfieurile în lumină naturală după ce ți-ai lucrat bronzul la solar măcar o săptămână înainte să pleci în concediu. Ești român, n-ai tu nevoie de protecții solare, creme și alte prostii de genul ăsta. Profesioniștii vacanțelor folosesc ulei de măsline, iar la nevoie apelează și la un kil de Ulcom, Ulvex, Unisol sau Untdelemn de la Bunica. În felul ăsta, la final de zi, nici nu trebuie să îți faci griji dacă ești roșu homar și nu poți dormi decât în picioare. Unde mai pui că, după ce o să te vindeci iar pielea o să ți se curețe, o să te poți mândri până la final de concediu cu un bronz frumos și bogat adunat în cerașaf.

(Citește întreg articolul în Academia Cațavencu!)

Comentarii