Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Scriitorul britanic Vidiadhar Surajprasad Naipaul, distins în anul 2001 cu Premiul Nobel pentru Literatură, a murit.

V.S.Naipaul, scriitor britanic laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, a murit

Scriitorul britanic Vidiadhar Surajprasad Naipaul, distins în anul 2001 cu Premiul Nobel pentru Literatură, a murit la vârsta de 85 de ani, informează Press Association, dpa, AFP şi Reuters.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 12.08.2018 - 09:35

V.S.Naipaul, ale cărui opere au abordat adesea temele colonialismului şi exilului, a decedat în pace la locuinţa sa din Londra, a precizat soţia sa, Nadira Naipaul.

"A fost un gigant în tot ceea ce a realizat şi a murit înconjurat de cei pe care i-a iubit trăind o viaţă plină de creativitate minunată şi iniţiativă", a spus soţia, într-un comunicat.

De origine indiană, V.S.Naipaul, care s-a născut în Trinidad, în 1932, a obţinut de asemenea Premiul Booker în 1971 şi a primit titlul de cavaler de la Regina Elisabeta a II-a în anul 1990.

Sir Vidiadhar Surajprasad "Vidia" Naipaul, născut pe 17 August 1932, a fost un scriitor caribean cu descendenţi indieni cu cetăţenie britanică.

Este cunoscut pentru scrierile sale umoristice timpurii cu acţiunea şi personajele din Trinidad Tobago, apoi pentru romanele sale profunde din perioada de maturitate, dedicate temelor ca imigraţia şi colonialismul.

A scris de asemenea jurnale de spre viaţa şi călătoriile sale. A publicat peste 30 de cărţi, de ficţiune şi nonficţionale, uneori cam verboase, în peste 50 de ani de carieră.

Este un foarte mare scriitor al omenirii. De astăzi începând, suntem mai săraci.

Comentarii