14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăCulturăVIDEO Ana Ularu, rol principal alături de Keanu Reves în thrillerul Siberia

VIDEO Ana Ularu, rol principal alături de Keanu Reves în thrillerul Siberia

Producția canadiano-americană-germană regizată de Matthew Ross va avea premiera internațională în 13 iulie, la New York. Un prim cadru din film a apărut deja în media internațională și reprezintă o scenă între cei doi actori principali.
 
Siberia îl urmărește pe Lucas (Keanu Reeves), un comerciant american de diamante care călătorește la St. Petersburg pentru vânzarea unor diamante albastre rare, de origine îndoielnică. Afacerea începe să se prăbușească, iar Lucas pleacă în Siberia în căutarea partenerului său, dispărut în mod inexplicabil. Aici se îndrăgostește brusc de Katya (Ana Ularu), proprietara unei cafenele. Pasiunea și iubirea dintre ei devin din ce în ce mai intense, pe măsură ce lucrurile din lumea înșelătoare a comerțului cu diamante se complică. Lucas și Katya caută cu disperare o cale de scăpare dintr-o lume fără ieșire.    

 

„Este atât de curajoasă, inima ei, spiritul și meșteșugul ei, în sine – este o actriță cu foarte multă experiență.“ (Keanu Reeves despre Ana Ularu)

 

Scena din clipul-teaser lansat ieri este momentul în care Katya, personajul Anei Ularu, începe să bănuiască faptul că Lucas (Reeves) are probleme.

„Nu poți juca acest rol decât dacă ai un caracter foarte puternic, iar Ana este o forță“, spune Gabriela Bacher, unul dintre producătorii filmului. „I-a dat personajului său exact ce speram“.

Regizorul Matthew Ross adaugă: „Ana a adus acestui proiect o pasiune și o energie absolută și foarte puternică. A lucra cu ea este o experiență de vis“.

„Este atât de curajoasă, inima ei, spiritul și meșteșugul ei, în sine – este o actriță cu foarte multă experiență“, spune Keanu Reeves despre Ana Ularu.

Prima secvență din film apărută în media internațională: Katya (Ana Ularu), începe să bănuiască faptul că Lucas (Keanu Reeves) are probleme legate de afacerea sa cu diamante.

Alături de Keanu Reeves (franciza John Wick; trilogia The Matrix; Speed; Something’s Gotta Give) și Ana Ularu (Inferno; serialul NBC Emerald City; Serena; Periferic), din distribuția Siberia fac parte Pasha D. Lychnikoff (Shameless, Ray Donovan, NCIS Los Angeles, The Big Bang Theory, Deadwood), Dmitry Chepovetsky, James Gracie, Eugene Lipinski, Rafael Petardi, Veronica Ferres și Molly Ringwald (King Cobra, Riverdale, serialul Netflix The Kissing Booth). Filmul este regizat de Matthew Ross (Frank & Lola), pe baza scenariului scris de Scott B. Smith, scenarist nominalizat la Oscar, după o poveste scrisă de el și de Stephen Hamel. Filmările pentru Siberia au avut loc în Winnipeg, Canada și în Sankt Petersburg, Rusia.

Siberia este produs de Company Films, compania lui Keanu Reeves și a lui Stephen Hamel, alături de Gabriela Bacher, de la Summerstorm/Film House Germany, Braden Aftergood și de David Hansen.

 

Ana Ularu

Născută pe 26 iunie 1985, în Bucureşti, Ana Ularu a început să joace înainte de a împlini vârsta de 10 ani. Filmografia ei cuprinde peste 40 de producții de cinema și televiziune, românești și internaționale, alături de Tom Hanks (Inferno), Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence (Serena), sau Keanu Reeves (Siberia), și în egală măsură spectacole de teatru, jucând, de la începutul carierei, pentru regizori precum Cătălina Buzoianu, Silviu Purcărete, Andrei Șerban, sau Radu Iacoban.
 
Printre producțiile cinematografice internaționale în care Ana a jucat recent sunt seria NBC The Emerald City, inspirată de povestea Vrăjitorul din Oz, în care o interpretează pe Vrăjitoarea cea Rea din Vest; Inferno (2016), cel de-al treilea film din franciza Codul lui Da Vinci, unde are un rol secundar și joacă alături de Tom Hanks și Felicty Jones; Serena (2014), în regia câştigătoarei de Oscar Susanne Bier, alături de Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper; serialul Familia Borgia, difuzat de HBO, cu Jeremy Irons în rol principal. De asemenea, Ana are rolul principal în SF-ul Index Zero, care a avut premiera internațională la Festivalul de Film de la Roma (2014), în Camera Trap, produs de Pinewood Pictures, sau în thrillerul Thursday. Unul dintre primele proiecte internaționale în care a jucat a fost Tinerețe fără tinerețe / Youth Without Youth, al lui Francis Ford Coppola, cu un scenariu bazat pe nuvela lui Mircea Eliade.

Hârtia va fi albastră, în regia lui Radu Muntean, Sunt o babă comunistă, al lui Stere Gulea, O vară foarte instabilă, de Anca Damian, Italiencele, de Napoleon Helmis, scurtmetrajul Turkey Girl, de Cristian Mungiu, filmul colectiv Obiecte pierdute/ Lost and Found, sunt producții românești în care Ana a jucat până acum. Cel mai recent film românesc în care apare este Charleston, în regia lui Andrei Crețulescu.

Pentru rolul din Periferic, de Bogdan George Apetri, Ana a primit numeroase premii pentru Cea mai bună actriță, printre care trofeul Boccalino d’Oro – Premiul criticii elveţiene, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, Premiul Gopo, precum și distincții la Festivalurile Novi Sad Cinema City, Salonic și Varșovia (Mențiunea specială a juriului). În 2012 a fost propusă ca fiind unul dintre cei mai buni 10 tineri actori europeni, pentru programul Shooting Stars din cadrul Festivalului internațional de film de la Berlin.

În teatru, Ana joacă în momentul acesta în opt spectacole montate în București, la Teatrul Act, Bulandra, Comedie, Godot şi Metropolis. Pentru rolul din O intervenție, de Mike Bartlett, de la Teatrul ACT, a primit Premiul UNITER și Premiul Festivalului Undercloud pentru Cea mai bună actriță (2017). Ana lucrează foarte mult în prezent cu actorul și regizorul Radu Iacoban.
 
Zilele acestea Ana Ularu face parte din juriul Festivalului Internațional de Film de la Edinburgh (20 iunie – 1 iulie), prezidat de regizorul Michael Powell. Ea a fost prezentă în festival și cu scurtmetrajul britanic Lift Share. 
 

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă