Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

“Venus din Milo”, scoasă la licitație pentru 2.000 euro

Sculptura semnată de maestrul catalan Salvator Dali este scoasă la vânzare în Licitația de Design Interior ce va avea loc pe 1 octombrie.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 23.09.2020 - 13:59

„Venus din Milo” a fost prima sculptură creată de maestrul suprarealist Salvador Dali. Întâia experiență în calitate de sculptor este redată chiar de artist în autobiografia sa „La vie secrète” (Viața secretă a lui Salvador Dali), unde povestește cum, în copilărie, a realizat un model al lui Venus din Milo după o imagine de pe o cutie de creioane, dându-i o bucurie erotică necunoscută.

De atunci, Salvador Dali a ilustrat zeița iubirii și a frumuseții sub diverse forme, considerate a fi cele mai elegante sculpturi ce scot la lumină imaginația artistului suprarealist.

În România, sculptura “Venus din Milo”, semnată de maestrul catalan este scoasă la vânzare pentru un preț de pornire de 2.000 de euro în Licitația de Design Interior ce va avea loc peste o săptămână, pe 1 octombrie. Opera este însoțită de certificat de autenticitate.

Sculptura este realizată din bronz și reflectă filozofia daliniană. Artistul a perforat 9 sertare în interiorul sculpturii, angajându-se să scoată în evidență simbolurile memoriei și subconștientului. Dali a fost inspirat de interpretarea psihanalitică a viselor de către Freud - sertarele reprezentă zone ale conștientului nostru, exprimând misterul secretelor ascunse, pe care numai psihanaliza le poate deschide.

O altă lucrare sculptură din bronz semnată de Dali, din licitația din 1 octombrie, este „Victoria dublă a lui Samothrace”, operă ce demonstrează energic forța de exprimare a imaginii sale suprarealiste iconografice și care are un preț de pornire de 1.200 de euro.

Remarcabilele loturi ale Licitației de Design de Interior pot fi admirate la Palatul Cesianu-Racoviță, de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-20:00, iar pe 1 octombrie pot fi licitate exclusiv online, pe platforma Artmark Live.

Comentarii