21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăCulturăUnirea Principatelor Române, celebrată de Biblioteca Metropolitană București

Unirea Principatelor Române, celebrată de Biblioteca Metropolitană București

Unirea Principatelor Române va fi celebrată de Biblioteca Metropolitană București (BMB), prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București (PMB), printr-o serie de manifestări culturale desfășurate online pe paginile de socializare ale filialelor BMB.

“Iubitorii de muzică clasică sunt invitați la operă, de la ora 16:00, atât pe pagina principală de Facebook a BMB, cât și pe contul de YouTube, unde va fi difuzat un recital dedicat acestei aniversări”, se precizează într-un comunicat de presă al PMB, remis cotidianului național “România liberă”.

Filiala Nichita Stănescu a pregătit pentru cei mici un atelier de lectură, iar Filiala Ion Creangă va dezvălui detalii mai puțin cunoscute publicului, legate de Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

            Filiala Lucian Blaga vă invită să urmăriți un documentar intitulat „163 de ani de la Unirea Principatelor Române”. Documentare tematice puteți viziona și pe paginile filialelor Ioan Slavici, Liviu Rebreanu, Alexandru Odobescu și Marin Preda. De asemenea, cu ocazia acestei aniversări, Filiala Ienăchiță Văcărescu v-a pregătit povestea „Ocaua mică”, iar Filiala Bogdan Petriceicu Hasdeu vă așteaptă cu „Mărturii despre Unire – Jurământul lui Cuza”.

“Totodată, filialele George Coșbuc, Gheorghe Șincai și Mihai Eminescu vă așteaptă să vizionați pe paginile de socializare expoziții de carte”, se mai menționează în comunicat.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

Unirea Principatelor Române va fi marcată, luni, prin mai multe evenimente, atât în țară, cât și în străinătate.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă