Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Turneul național COOLsound la final

Turneul național COOLsound la final

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2018 - 13:35

Astăzi se încheie prima ediție a Turneului național COOLsound – în care șase tineri muzicieni care studiază în toate colțurile Europei au fost protagoniștii câte unui recital integral în orașe din toate colțurile țării, pentru a se întâlni apoi pe scena Sălii Radio și pe cea a Sălii Mari ARCUB Gabroveni, în două recitaluri cu programe diferite. Prima ediție a turneului a fost marcată de o primire caldă din partea publicului, în sălile de spectacol, dar și de succesul a zeci de mii de „auditori” în mediul virtual.

 

Cei șase tineri muzicieni au venit în România ca să împărtăşească ceea ce au învăţat celor de acasă. Ei studiază Berlin, Salzburg, Londra, Manchester, Saarbrücken și București și cântă la vioară, violoncel, pian sau orgă. 


Numele lor sunt Mălina Ciobanu – vioară, Izabela Ghergu – violoncel, Cristian Sandrin – pian, Vlad Vișenescu – orgă, Radu Prisada – pian, Mircea Dumitrescu – vioară. Ei sunt acompaniați la pian Clementina Ciucu-Ristea.

Turneul s-a desfăşurat începând de duminică 2 septembrie şi până pe 10 septembrie, timp în care cei șase tineri instrumentiști au susținut recitaluri la Tulcea, Tecuci, Deva, Alba Iulia, Timişoara, Caracal  şi București – la Sala Radio şi ARCUB Gabroveni.

 

„Rolul nostru, și de fapt rolul oricărui muzician care activează în contextul artistic actual, este acela de a aminti lumii că muzica este o parte extrem de importantă a vieții noastre, fie că știm, fie că nu, fie că este vorba despre muzică clasică, pop sau rap. De orice gen ar fi ea, muzica ne influențează mult viața.

 

Ceea ce facem noi ne place să credem că aduce bucurie oamenilor. Admirăm ideea turneului COOlsound pentru faptul că a adus pe scenă artiști tineri care au, spunem noi, un mare potențial. După părerea noastră, acest proiect reprezintă un prilej de conștientizare a lucrurilor frumoase, pozitive care se întâmplă în jurul nostru.

 

Mulțumim publicului din România că s-a alăturat încercării noastre de a pune în scenă minunata poveste a muzicii.”

 

Detalii pe www.coolsound.ro

 

Itinerar :

TULCEA: Teatrul Jean Bart – 2 septembrie, ora 19:00 • MĂLINA CIOBANU – Vioară

TECUCI: Ateneu – 3 septembrie, ora 19:00 • IZABELA GHERGU – Violoncel

DEVA: Sala ProArte – 4 septembrie, ora 19:00 • CRISTIAN SANDRIN – Pian

ALBA IULIA: Catedrala Romano-Catolică – 5 septembrie, ora 19:00 • VLAD VIȘENESCU – Orgă

TIMIȘOARA: Foaierul Sălii Capitol – 6 septembrie, ora 19:00 • RADU PRISADA – Pian

CARACAL: Teatrul Național – 7 septembrie, ora 19:00 • MIRCEA DUMITRESCU – Vioară

BUCUREȘTI: Sala Radio – 9 septembrie, ora 19:00 • TOȚI CEI ȘASE ARTIȘTI

BUCUREȘTI: ARCUB Gabroveni – 10 septembrie, ora 19:00 • TOȚI CEI ȘASE ARTIȘTI

Acompaniază la pian: Clementina Ciucu-Ristea

Comentarii

loading...