10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăCulturăTeatrul Elisabeta te invită la divertisment de calitate!

Teatrul Elisabeta te invită la divertisment de calitate!

De la comedii ce au făcut înconjurul lumii, la capodopere din dramaturgia universală şi până la spectacole inedite în România, toate se regăsesc în repertoriul Teatrului Elisabeta.

“Iulia, o scânteie…” este prima piesă de teatru inspirată din corespondenţă scrisă dintre Iulia Hasdeu şi tatăl său, istoricul şi savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu, textul prilejuind publicului o întâlnire emoţionantă cu două dintre cele mai fascinante  personalităţi ale spiritualităţii româneşti. Spectacolul, creat şi regizat de Mirela Stoian, este un omagiu adus Iuliei Hasdeu, cea care, ca o scânteie, a luminat constelaţia de genii a culturii noastre, mărginindu-se apoi Universului, la doar 19 ani. Din distribuţie fac parte Tamara Roman, Raluca Ghervan, Ştefan Velniciuc, Teodora Daiana Păcurar, Mirela Stoian.

“Iulia, o scânteie…” va avea următoarea reprezentaţie miercuri, 25 aprilie, ora 19:00.

“Dezbracă-te, vreau să-ţi spun!”, având titlul original “Don’t dress for dinner”, a fost aplaudată de-a lungul timpului în cele mai importante teatre din lume, jucată în prezent în peste 22 de ţări precum SUA, Canada, Rusia, Franţa, Germania, Australia, Africa de Sud. “Dezbracă-te, vreau să-ţi spun!” este o comedie savuroasă cu intense răsturnări de situaţie şi quiproquo-uri surprinzătoare. Din distribuţie fac parte: Aurelian Temişan, Bogdan Stanoevici, Lucian Ghimişi, Marius Gilea, Tania Popa, Maria Buză, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Anca Dinicu şi Marcelo Cobzariu.

“Dezbracă-te, vreau să-ţi spun!” se desfăşoară vineri, 27 aprilie, ora 19:00.

“Vassa Jeleznova” este bazată pe textul romanului “Mama” al dramaturgului rus Maxim Gorki, nominalizat de 5 ori la premiile Nobel pentru Literatură. “Vassa Jeleznova” este o tragicomedie inedită, un lanţ de crime într-o lume corporatistă, o veritabilă capodoperă cu iz rusesc. Din distribuţie fac parte Adriana Trandafir, Orodel Olaru, Alexandra Velniciuc, Doru Ana, Mirela Stoian, Vlad Linţă, Alexandru Prica, Irina Noapteş, Raluca Ghervan, Valeria Stoian, Mihnea Nicolau.

Tragicomedia “Vassa Jeleznova” se desfăşoară sâmbătă, 28 aprilie, ora 16:00.

“Milionul, nepoatele şi milionara” este o comedie savuroasă în care, plecând de la o tematică shakespeariană, autorul crează situaţii comice irezistibile. Autorul extrage fructuos tot ce este mai bun din comedia bulevardieră şi din cea shakespeariană şi crează un text unic, extrem de original, cu un potenţial comic nelimitat, care oferă prilejul pentru recitaluri actoriceşti de excepţie.

Din distribuţie fac parte: Adela Mărculescu, Ştefan Velniciuc, Cosmin Seleşi, Lucian Ghimişi, Raluca Ghervan, Valeria Stoian, Adi Gheo, Alexandru Prica, Vlad Linţă, Timotei Grămesc.

“Milionul, nepoatele şi milionara” se desfăşoară duminică, 29 aprilie, ora 18:00.

 Pentru informaţii suplimentare şi bilete disponibile puteţi accesa www.TeatrulElisabeta.ro.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă